Last news in Fakti

7 Април, 2023 11:15 2 380 21

Заснеха линейка пълна със стари мебели (СНИМКА)

  • линейка-
  • мебели-
  • софия

За куриозната ситуация алармира потребител на социалната мрежа

Снимки на "линейка", в която граждани товарят мебели, предизвикаха вълна от реакции в социалната мрежа Facebook. Случаят е от София, където е заснета куриозната ситуация. Тя е споделена в дигиталното пространство на 3 април.

Мъже направили няколко курса, извозвайки стари мебели. За гледката алармира Петър К., който станал свидетел на ситуацията.

"Ако се чудите къде е Бързата помощ, ето на. Днес въпросните хора направиха поне 4-5 курса извозвайки стари мебели в линейка", пише Петър К.

Той споделя и кадри, на които се вижда въпросната ситуация. Случката буди възмущение, но се оказва, че вероятно случаят е съвсем различен, а машината не изпълнява специална функция, пише glasnews.bg.

Граждани смятат, че въпросният автомобил може да е бракуван и да не е част от Спешна помощ. Те посочват, че моделът на машината е стар. Като на нея не е посочен и спешния телефон 112. Други подозират, че машината може да е собственост на частна клиника или да се използва от болница за различни задачи, несвързани с оказването на медицинска помощ.

Софиянци твърдят, че има и други подобни машини, които са с цветовете на линейките, но са собственост на граждани, които не са ги пребоядисали и не са махнали сирените им.

Вижте мненията на столичани, публикувани без намеса:

"Има частни линейки, които нямат нищо общо със Спешна помощ. Ако някой разгледа колата с разбиране, ще види, че по нея е изписан само старият номер на Спешна помощ - 150, а този номер, откакто съществува 112, е невалиден. Освен това, ако помислите (явно не са Ви возили в линейка и слава Богу за това), в напълно оборудвана линейка, освен за болният и две медицински лица, място за друго няма. Как тогава ще товарят мебели в нея? Това в случая е обикновен бус, който още не е пребоядисан", пише Цецка И.

"Че не е Спешна помощ, не е, но когато такива бусове се дават или продават на някого, трябва да се махнат такива надписи "Спешна помощ". Хората винаги реагират първосигнално и ето едни се възмущават на бързата помощ, други плюят човека.
Те за това сме на това дередже"
, пише Мария Г.

"На българина много му липсва ДС и доносничеството", смята Николай А.

"Линейката не е вече линейка. Такива бусове има над 50 поне в София, дето са транспортни бусове за извозване на отпадъци от болниците, но не са ренаимобили. Единственото нарушение е, че не са си свалили лампите от покрива и така заблуждават в движението, докато се види, че не е действаща линейка може и път да ѝ дадеш. Ама това си е в България - всеки си прави каквото си иска.

Редно е като е продадено за бус дори и да остане, като реанимобил да се изчистят старите надписи и да се постави логото на другата фирма. Ако ще е просто транспортно средство, да се свалят лампите и да се изтрие поне 150. Да се вижда, че не е вече активна кола на ЦСМП", пише Димитър Ж.

Към момента повече информация за случая няма.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все пак преди да е линейка

    10 1 Отговор
    Е БУС
  • 2 Делю Хайдутин

    5 2 Отговор
    Ще ги реанимират и ще станат като нови.
  • 3 Зевзек

    10 2 Отговор
    Догодина ще превозват старите мебели с хеликоптери линейки.
  • 4 бай Гъдю

    3 1 Отговор
    Преди години караха оборска тор с чували на лозята си. Лично съм виждал да разтоварват тухли и фаянсови плочки. Човещина... Нали сме христиЕни... :)
  • 5 Тези които

    2 0 Отговор
    Създават несполуки на върховенството ще витаят в тежки мъки до края на живота си и ще се запознаят с негативната страна на върховния човек
  • 6 Явно

    1 2 Отговор
    Имат нужда от реанимация за да не купуват нови?
    Мебелите, кучетата и джендърите са по важни от хората в днешно време!
  • 7 Мимо

    10 2 Отговор
    Най точния коментар за случая е в статията: На българина му липсват ДС и доносничеството! Аман от "будни" граждани като тоя! Къде бяха будните граждани да спрат ония тримата малоумници в пловдивския мол да се гаврят с момчето? Къде са будните граждани когато разни бабаити бият или ограбват беззащитни хора насред улицата? Къде са будните граждани , когато някой пияндурник убие жена си от бой из панелките? Тогава никой нищо не знаели не е чул... МШКИ! Това сме за съжаление! Както наскоро си говорихме с един приятел - българина реално живее много по-добре отколкото заслужава, с тоя акъл и това мислене реално тоя народ трябва да живее в землянки , без ток, без вода ....

    Коментиран от #9

  • 8 лекар

    3 1 Отговор
    Вече д-р Георги Гелев като директор на ЦСМП-София ще извозва мебели , зелки , оборска тор и опасни заразни вещества с въртолети , а не само с линейки . Това се казва иновация , прогрес в спешната медицина , реформа целесъобразна , ефикасна и ефективна . Висш мениджмънт . Министър Мунчо дупничански веднага да го награди с парична премия и най-малко професорско звание !
  • 9 Мдааа

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мимо":

    Визирате джендърите с тИлИфончИтата и социалките, предполагам? Те са най-масовите доносници на дребно в днешно време!

    Коментиран от #14

  • 10 Стършел

    4 1 Отговор
    Като гледам на снимката... оня със зелената риза си е на заплатка в някоя болница със сигурност.
  • 11 Село ,,Средец"-СтароЗагорско...

    0 0 Отговор
    Линейка...- подстригвачница...!
  • 12 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Тези линейки са пълни със зарази, защото возят само цигани,мигранти и стари вехтошарски мебели както виждаме.

    Коментиран от #18

  • 13 Интересно!

    1 4 Отговор
    Ако в този момент линейката получи сигнал за спешен случай на адрес...!Ко праЙм...?!
  • 14 Мимо

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааа":

    Да, ама лошото е , че не са само те вече. Наблюденията са ми , че напоследък и все повече на пръв поглед"нормални" хора почнаха да се занимават с "оправяне" на неправдите по света със снимки и гръмки постове из Интернет, вместо да хванат (буквално) с ръцете си да свършат нещо полезно. Ама то да ръсиш мозък още повече скрит зад телефона или компютъра е най-лесно ...

    Коментиран от #20

  • 15 Дрън дрън та пляс

    0 1 Отговор
    Тия шоферчетата не бяха ли на протест преди няколко седмици
  • 16 Това не е линейка

    0 0 Отговор
    Акцентът би трябвало да е върху улицата и тротоара. И това е в старата част на София, някъде на броени минути пеш до жълтите павета. И то па едни павета........
  • 17 Ето ви ги "будните граждани"

    3 1 Отговор
    Едно време си бяха ушета, доносници, но поне им хвърляха по някой сребърник, сега са същите ама безплатни!!! И после "имало ползи от соц. мрежи??? ДА основно за собствениците......
  • 18 Ми тъй де

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    То и затова разнасяха вълшебните елексири с коли за кренвирши и ги хакаха и по метростанции, градски пазари и кой където намери.
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Като не е вече линейка, защо се движи с опознавателни инициали като автомобил със специално предназначение? Това се наказва от закона. Какво чакат някои магистрати, че не се самосезират?
  • 20 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мимо":

    Нали искахте да сме като на запад? На запад всеки един от гражданите ще те докладва за всяко едно нарушение. Нарича се гражданска съвест и дълг. Работи перфектно при нарушители в напредналите общества. Мрънкат само самите нарушители, които искат да е като на запад, но са свикнали да си живеят като в борческите години.
  • 21 бойко

    0 0 Отговор
    някой тъпак снима,друг тъпак публикува и всички четат глупости по цял ден