Last news in Fakti

12 Април, 2023 07:53 7 340 10

Каква е историята на култовата СНИМКА с жената пред трамвая

  • снимка-
  • жена-
  • трамвай-
  • ватман

Снимката вече се превърна в повод за колажи на всякаква тематика

Снимката на забързана жена с върбови клонки пред потеглящ трамвай, която стана хит в социалните мрежи, провокира дебат по въпроса чие е предимството - на градската железница или на пешеходеца. Ето какво разказаха пред bTV ватманът Румен Петров и авторът на фотографията Иван Шишиев.

След кратко пътуване, в края на работната му смяна, bTV се срещна с ватмана в столичния трамвай №18, чиято реакция обиколи интернет пространството. Спомня си ситуацията от Цветница и посочва, че в случая жената от кадъра е била с предимство.

"Посочи, че свети зелено на нея. Жестикулираше и аз помислих, че се притесни да не я сгазя. А аз спирам и затова реакцията ми беше така учудваща. Аз питам: "Защо ми се карате госпожо. Ето, аз съм спрял“. В следващия миг вдигам два палеца и ѝ казвам: "Да, вие сте с предимство, аз съм спрял“, разказа ватманът от снимката Румен Петров.

А пресичането с върбова клонка предпазва ли от трамваен удар?

"Категорично - не“, казва Румен Петров.

Снимката вече се превърна в повод за колажи на всякаква тематика. Авторът ѝ признава, че също се забавлява с тях.

Каква е историята на култовата СНИМКА с жената пред трамвая

Каква е историята на култовата СНИМКА с жената пред трамвая



"Беше ми изключително интересно да видя как абсолютно всички социални мрежи гръмнаха. Тази снимка показва българския манталитет и как ние пресичаме въпреки всичко. Общочовешкият манталитет е такъв“, каза авторът на снимката и на "Етюд-и-те на София“ Иван Шишиев.

А водачът на трамвая напомня:

"По принцип сме с предимство и на пешеходни пътеки, но малко хора го знаят. Не се съобразяват, караме винаги с повишено внимание“, казва ватманът Румен Петров.

Преди да пресечете, бъдете внимателни и не само за трамваи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    4 2 Отговор
    Пълно единодушие в коментарите под новината - някакъв самотен трол на свободна практика.
  • 2 ОБЕКТИВЕН

    21 2 Отговор
    Ако КАТ глобяват , държавата ще има пари да даде заем на МВФ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факти.БГ

    5 13 Отговор
    Хубава е снимката, особено тук на тези рели и главно през деня. Колите се носят нагоре по шосето. Цветница прекрасен ден, красива жена с върбови клонки.Е, как да не и дадеш предимство. Жената е продължение на живота, а мъжагата, какво и размахва ръце.Ненормалник Трамваите пищят, автобусите боботят, автомобилите свирят с клаксоните си, и хората говорят и се смеят. Ех, че живо е това, деца!
  • 5 ПСР

    16 0 Отговор
    Снимка от ежедневието.Нищо необичайно в нея,не видях,какво й е култовото.
    Пък и всичко е минало добре,без проблеми,нали така?
  • 6 замислен

    21 1 Отговор
    Типична ситуация "ама аз съм с предимство". Друг е въпроса, че да спре един трамвай движещ се с 30 км/ч са му нужни около 25-30 метра, един автомобил около 15, тук слагам времето да се види препятствието, да си преместиш крака на спирачката, да натиснеш и колата спре. Това че хората в автобуса/трамвая ще станат на топка на никой не му пука "ама аз съм с предимство". Колкото и да са ни умни законотворците, законите на физиката никой не ги е отменил, важат си.

    Коментиран от #8

  • 7 А бе,

    13 0 Отговор
    какви са тия глупости, бе народа изперка тотално !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 замислен

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Типичен коментар":

    Може и да съм некадърен, но да те сложим теб зад волана и да видим как ще успееш да предвидиш, че някой заблеял се в телефона е решил да мине по пешеходна пътека и без да се огледа да мине. Знаеш ли колко "кадърни шофьори" съм виждал да пишат обяснения заради подобни "безсмъртни". А не ти пожелавам, някой да е решил да ти се хвърли на капака за да ти измъкне някой лев, да видиш как веднага има поне 2-3 свидетеля как си карал като състезател.
  • 10 Катаджия

    0 0 Отговор
    Пешеходецът НЯМА предимство пред трамвай на пешеходна пътека! Четете правилника.