Last news in Fakti

2 Май, 2023 12:15 1 778 5

Никълъс Кейдж се снимал във второразредни филми заради дългове

  • никълъс кейдж-
  • дългове-
  • нискобюджетни филми

Актьорът изгубил почти всички от 15-те си луксозни имота по света

Никълъс Кейдж се снимал във второразредни филми заради дългове - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холивудският актьор Никълъс Кейдж разказа, че му се е налагало да се снима в нискобюджетни продукции заради дългове, в интервю за популярното шоу на CBS "60 минути", публикувано и в YouTube. След повече от 100 филма в кариерата си звездата признава пред журналистката Шарин Алфонси, че все още му пука за всяка роля и работата винаги е била неговият "ангел пазител". По думите на Кейдж, актьорското майсторство му е помогнало, когато задлъжнял с 6 милиона долара заради неуспешни инвестиции, пише в."Сега". "Бях вложил прекалено много в недвижими имоти. А пазарът на недвижими имоти се срина и аз не успях да изляза навреме от него. Успях да върна всичко, но сумата беше голяма. Никога обаче не съм подавал документи за фалит", откровен е актьорът.

"Дори филмът да се окаже лош, хората знаят, че аз не бягам от работа, защото не ми е все едно", казва той.

Ексцентричният Никълъс Кейдж бе актьор от А-листата на Холивуд и в един момент е бил най-добре печелещият в киноиндустрията със състояние от 150 милиона долара. За да излезе от "тъмния период" и да върне на кредиторите си всичко, което дължи, той се премества в данъчния рай Лас Вегас и работи нон-стоп, правейки по няколко филма на година. В крайна сметка усилията на носителя на "Оскар" за играта си в "Да напуснеш Лас Вегас" се отплащат. Той урежда положението си, без да се налага да обявява банкрут, но губи почти всичките си имоти между 2007 и 2009 г. заради лоши бизнес решения на фона на финансовата криза.

Според CNBC Кейдж е притежавал 15 резиденции, включително къща на брега на океана в Нюпорт бийч, Калифорния, за 25 милиона долара, провинциално имение за 15,7 милиона долара в Роуд Айлънд и жилище за 8,5 милиона долара в Лас Вегас. Той също така закупи два замъка в Европа съответно за 10 милиона долара и 2,3 милиона долара, а с жест, подходящ за героя му граф Дракула в хорър комедията "Ренфийлд" Кейдж купил и скандалното имение LaLaurie в Ню Орлиънс, известно с една от най-обитаваните от духове къщи в Америка, за 3,4 милиона долара.

Навиците за харчене на Кейдж се простират отвъд недвижимите имоти. Актьорът е купил например осемметрова циментова пирамида на известното гробище № 1 в Сейнт Луис, Ню Орлиънс. Той също така похарчил 150 000 долара за домашен любимец октопод и солидни суми за много други екзотични любимци, включително редки змии и африканска врана. Твърди се, че актьорът дори е купил череп на динозавър на 7 милиона години за 276 000 долара, надвивайки в наддаването колегата си Леонардо ди Каприо. Оказва се обаче, че той е краден и Кейдж се налага да върне рядкото съкровище на монголското правителство…

Наскоро Кейдж нашумя и с изказването, че диетата от насекоми би могла да реши глобалния проблем с глада и призова те да се ядат в името на всеобщото благо. "Ако се избавим от страха и фобиите, свързани с насекомите, проблемът с глада може да се реши в целия свят. Високо съдържание на протеини, отсъствие на мазнини, отлични хранителни свойства. А най-главното – те са навсякъде!", изказа се актьорът за ползата от консумацията на бръмбари, но сам допълни, че това едва ли някога ще се случи.

"Ренфийлд", който в момента е и по българските екрани, е първият високобюджетен студиен филм на Кейдж от близо две десетилетия. Той обаче, както и други негови начинания, е финансов провал - при бюджет от 65 милиона долара е възвърнал едва $ 22 млн. за първите три седмици от прожекциите си по света.

Освен "Да напуснеш Лас Вегас", който му носи награда "Оскар" през 1996 г., 59-годишният Никълъс Кейдж има в кариерата си хитове като "Лице назаем", "Скалата", "Въздушен конвой", "Да изчезнеш за 60 секунди", "Съкровището".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя борсук

    2 6 Отговор
    нали щеше да оди да мре за фашагите?

    Коментиран от #5

  • 2 цербер

    1 1 Отговор
    Никълъс Кейдж се е снимал във второразрядни филми заради дългове.
  • 3 Раглан

    3 0 Отговор
    Това е стара информация. Но иначе той ми е един от любимите актьори.
    Много го харесвам в "Bringing Out the Dead" на Мартин Скорсезе, от 1999 г.
  • 4 123

    2 4 Отговор
    Г-н Кейдж винаги е бил второразреден актьор, няма нищо ненормално в ситуацията.
  • 5 Кейдж ...фашистите..

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя борсук":

    Кога бе? Я ни светни!
    ПП. Призивите за нагъване на буби са друга тема, но ...като са му сладки - да си ги папка.