Last news in Fakti

12 Юни, 2023 10:15 5 108 9

Сашка Братанова затъна в дългове

  • сашка братанова-
  • актриса-
  • дългове-
  • финансови проблеми

Актрисата дори се принудила да продаде апартамента си

Сашка Братанова затъна в дългове - 1
Снимка: bTV

Театралната и кинозвезда от близкото минало Сашка Братанова е във финансов колапс от няколко години насам. 72-годишната актриса не крие, че е затънала в дългове, които не може да погаси. Екранната Мариана от обичания филм „Момчето си отива“ е с минимална пенсия, а работа за нея няма и телефонът ѝ отдавна престанал да звъни с предложения за роли, пише вестник "Ретро".

„Едното удоволствие ме крепи, както се оказва, играя веднъж в месеца. Понякога след представление съм крайно изтощена, направо лягам на земята. А иначе справям се някак, пенсията ми е минималната, но не искам да се оплаквам – няма смисъл. През годините на никого не съм разчитала освен на себе си“, казва актрисата.

Неотдавна стана ясно, че тя е продала дори жилището си, за да може да си стъпи на краката. От сделката изкарала добри пари и си купила по-малък апартамент в краен столичен квартал. „За съжаление, не успях да изплатя всички дългове, които имам“, споделя към днешна дата Братанова.

Сашка има две дъщери близначки от връзката ѝ с актьора Рашко Младенов. Двамата живели заедно в продължение на 6 години, но той така и не се развежда със законната си съпруга Маргарита Младенова. След появата на двете момичета – Вяра и Надежда, Младенов ги припознава, но пътищата им със Сашка се разделят завинаги. От дълги години двамата не си говорят, но дъщерите на актрисата общуват с баща си.

Надя е завършила философия в СУ „Свети Климент Охридски“, а професионална реализация е открила в съвсем различна ниша. От 14-годишна щерката на звездата от „Момчето си отива“ тренира карате и е една от най-изявените български шампионки, като преди 3 години успя да грабне и световната титла в бойното изкуство. Надя се занимава с треньорство и организация на спортни събития, докато близначката ѝ Вяра – педагог по образование, се е отдала на благородна кауза – спасява кучета. Освен това работи в компания, която организира рали състезания.
Актрисата, която познаваме от филмите „Петимата от Моби Дик“, „Момчето си отива“, „Сиромашко лято“, споделя, че все още не е станала баба, но се надявала и това да се случи. Щерка ѝ Надя има сериозна връзка с поляк.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    16 0 Отговор
    Ееее дъщерите и са се реализирали ,не помагат ли на майка си,на браво на нея поне не се жали като другите дзезди.
  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    18 0 Отговор
    Така е в българските арт среди. Когато дойде хонорарче, се щрака с пръсти. Нищо не се слага настрана, а после олеле майко. Особености на гилдията !
  • 3 спиро

    14 0 Отговор
    И аз съм на същата възраст,но дългове нямам и не се налага да си продавам жилището.Но пък да имаш по-малко жилище ,е добра идея за сам човек.Но защо няма стаж?До 1989г.Сашка беше на власт.Годините се изтъркаляха.Та кой ще я търси на тази възраст?Объркан живот,и това си е.
  • 4 колибри

    16 0 Отговор
    Размерът на пенсията зависи от осигурителния доход, върху който са плащани осигуровки. Ако си се осигурявал на минимална работна заплата, много ясно ще получиш минимална пенсия. Осигурявай се на максималния и ще получиш максимална. Да не забравяме колко много артисти и певци по времето на соца просто са прибирали пари от участия, върху които не са плащали нищо и просто са ги похарчили. Кой им е виновен.
  • 5 ЧУДНО

    5 1 Отговор
    А взимаха страхотни хонорари, е никой ли не й е казал , че трябват пенсионни вноски за старини, че има доброволни фондове, че идва време когато пръстите загрубяват и не могат да щракат.
    А сега сериозно, ... Само тя ли е с мин.пенсия.

    Коментиран от #6

  • 6 БАЙ ДАНЬО

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЧУДНО":

    Точно си го писал, макар че истината боли. Иначе да бяхме й събрали по 1 левче като социална помощ

    Коментиран от #9

  • 7 Мдаа

    3 1 Отговор
    Айде още една реве, а като яде кюфтета не рева.
  • 8 Право на мнение!

    3 0 Отговор
    Всички остаряваме, но трябва да го правим с достойнство. Хиляди хора имат трудности, всеки се бори с живота както може. Какво като завършила философия, какво като играла във филмите „Петимата от Моби Дик“, „Момчето си отива“,„Сиромашко лято“ ... и тя е като всички нас. Сама си е построила живота така, кой й е виновен. Деца има, да се грижат за майка си, а не само да чакат апартаменти!
  • 9 Хайл 14/88

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ ДАНЬО":

    Ами дай и от мое име 1 лв,може и на мен да пратиш 🤣