Last news in Fakti

10 Май, 2023 12:31 1 912 2

Бижута на принцеса Даяна от последната ѝ изява се продават на търг (СНИМКИ)

  • принцеса даяна-
  • бижута-
  • комплект-
  • аукцион-
  • търг-
  • аукционна къща

Комплектът е бил носен от Даяна, докато е гледала балета "Лебедово езеро" по Чайковски

Бижута, носени от покойната принцеса Даяна на последната ѝ официална изява, се продават на търг, съобщава Ройтерс.

Комплектът от колие и обици, носещо името „Лебедово езеро” е носено за последен път от покойната принцеса на Уелс на прием в лондонския „Роял Албърт хол” през юни 1997 година.

„Комплектът, съчетаващ изящни перли и диаманти, е изработен специално за нея от бижутерия „Гарард”, заяви експертът Арлан Етингер.

Бижутата получават името си от балета "Лебедово езеро" по музика на Чайковски, който Даяна е гледала за последно в популярната лондонска концертна зала. Колието и обиците имат 178 диаманта с общо тегло от 52 карата. Седемте бели перли от Южно море са с идеална форма и са специално подбрани за покойната принцеса.

Експертите не могат да прогнозират с точност каква сума ще достигне наддаването, имайки предвид на кого са принадлежали бижутата. "10 милиона долара. 15 милиона долара. Всичко е възможно", посочва Етингер.

Продажбата ще се осъществи от аукционна къща Guernsey's в Ню Йорк в края на юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иии?

    8 0 Отговор
    Е,кой ги продава?И защо?Или само така си пишете за да поддържате будна публиката,а?
  • 2 Нищо свързано с дългоносата

    2 1 Отговор
    развратница не ме интересува.