Last news in Fakti

19 Април, 2024 12:15 588 4

Изложба на емблематични рокли на принцеса Даяна в Хонконг (ВИДЕО)

  • принцеса даяна-
  • рокли-
  • изложба-
  • хонг конг

След това те ще бъдат изложени в Ирландия на друга изложба, преди да бъдат продадени на търг на 27 юни

Изложба на емблематични рокли на принцеса Даяна в Хонконг (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Изложба на емблематични рокли на принцеса Даяна в Хонконг.

С подплатени рамене, в нарцисово жълто и с блестящи златни копчета - много актуален за времето си костюм, който принцеса Даяна носи по време на пътуването си до Хонконг през 1989 г., сега е сред шестте тоалета, изложени в бившата британска колония.

Колекцията от рокли, обувки и чанти - някои от които са познати модни периоди на принцесата на Уелс - е част от 12-дневна изложба в търговски център в Хонконг.

След това те ще бъдат изложени в Ирландия на друга изложба, преди да бъдат продадени на търг на 27 юни.

"Тя правеше модно изявление всеки път, когато се обличаше и излизаше през вратата", казва пред АФП Мартин Нолан, изпълнителен директор на базираната в Калифорния Julien's Auctions.

Жълтият костюм, проектиран от Катрин Уокър, се очаква да донесе до 50 000 долара - малка част от 400 000 долара, които се очаква да донесе на търга среднощно синята рокля от тюл, украсена със звезди.

Даяна носеше този впечатляващ модел, проектиран от Мъри Арбейд, на премиерата на "Фантомът на операта" през 1986 г. в лондонския Уест Енд.

Посетителите се разхождаха из малкото изскачащо пространство, като спираха от време на време, за да се запознаят по-отблизо с историята на някой тоалет.

Спомняйки си посещението на Даяна през 1989 г., възрастен купувач на име Фънг каза, че улиците на Хонконг са били претъпкани с хора, които се надяват да зърнат бляскавата кралска особа.

65-годишният мъж добави, че привързаността на града към нея е надхвърлила обичайните фанфари за другите британски кралски особи.

"Даяна беше харизматична, грижовна и отдадена на благотворителността. Ето защо много хонконгци я уважаваха", каза Фънг.

Други забележителни предмети включваха вечерна рокля от коприна и дантела, проектирана от Виктор Еделщайн, както и розова флорална рокля на Катрин Уокър, която Даяна носеше през 1991 г., когато бдеше до леглото на близката си приятелка Ейдриън Уорд-Джаксън.

Всичките части са "материални ценности и чудесни предмети за разговор", каза Нолан, като се има предвид, че хората все още намират Даяна за близка до тях повече от две десетилетия след смъртта ѝ в трагична автомобилна катастрофа.

"Хората все още са влюбени в Даяна, сякаш тя е с нас днес, и това е удивителното в случая", каза той.

Миналата година Julien's Auctions продаде една от вечерните рокли на Даяна за 1,14 млн. долара, счупвайки рекорди и показвайки, че интересът на колекционерите не е намалял.

Дори за по-младото поколение Даяна заема голямо място в попкултурата, каза Катлийн, дигитален маркетолог на 20 години, която смята, че това може би се дължи отчасти на хитовия сериал на Netflix "Короната".

А стилът ѝ може би се връща на мода, казва тя пред АФП.

"Той свързва модата и историята", каза Катлийн, която посочи само първото си име, за изложбата. "Различно е от това да видиш просто снимки."


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенсионер от Варна

    2 0 Отговор
    БМХ !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.