Last news in Fakti

29 Май, 2023 14:49 2 942 7

Вижте прототипа на Шрек, състезател по борба (СНИМКА)

  • морис тиле-
  • шрек-
  • прототип-
  • състезател по борба

Това е Морис Тиле

Прототипът на анимационния герой Шрек е френският състезател по борба Морис Тиле. Той е роден в Русия, през 1903 година, където баща му бил командирован да строи транссибирската железница, а майка му била учителка по френски език. Като дете Морис имал ангелско лице, затова го наричали „френският ангел“. По време на революцията през 1917 година семейството се връща в Реймс. Там той учи инженерни науки и чужди езици. Тиле е владеел 14 езика към края на живота си, пише marica.bg.

Вижте прототипа на Шрек, състезател по борба (СНИМКА)

След като завършва образованието си, започва работа във френския флот като инженер. 19-годишен се жени за своя бивша съученичка от Русия, но по време на сватбеното им пътешествие в Африка тя е нападната от тигър и умира от раните си. Когато е на 20 години, мъжът забелязва подуване в краката, ръцете и главата си. След посещение на лекар му е поставена диагноза акромегалия - състояние, обикновено причинено от доброкачествен тумор на хипофизната жлеза, което води до нарастване и удебеляване на костите.

По време на плаванията, когато е вече на 36 години, се запознава в Сингапур с Каролис Пожела - професионален борец от Литва. Тогава, поради болестта, тялото и лицето му са придобили чудовищна форма и размери, което обаче е довело и до допълнителни сили в мускулите. Литовецът започва да го тренира и Морис побеждава всеки в категорията си от 120 кг. По-късно двамата тренират във Франция, където Морис помита конкурентите, оттам се местят в САЩ, където става двукратен световен шампион.

Морис Тиле умира през 1954-а от сърдечен удар, минути след като научава, че неговият треньор и най-добър приятел Каролис Пожела е починал от пневмония.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прилича

    25 0 Отговор
    на Боко .

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пародия

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прилича":

    Кръстоска между Боко и Фънки.

    Коментиран от #4

  • 4 И малко

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пародия":

    от Гешев .
  • 5 Ванко

    18 0 Отговор
    "Нападната от тигър в Африка"?!?!
    Браво на списвачите на тази статия.

    Коментиран от #6

  • 6 Ха ха

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ванко":

    Прав си пич, в Африка гъмжи от тигри, а във Факти от умници!
  • 7 Гост

    7 0 Отговор
    Димитър Ковачев Фънки по прилича на Шрек.