Last news in Fakti

12 Юни, 2023 12:15 1 701 18

Белите булчински рокли вече са отживелица в САЩ

  • булченска рокля-
  • бяла-
  • отживелица-
  • мода-
  • сащ

На априлската Седмица на луксозната булчинска мода в Ню Йорк много дизайнери показаха цветни булчински рокли.

Белите булчински рокли вече са отживелица в САЩ - 1
Снимка: Shuuterstock

Булките в САЩ масово започнаха да изоставят класическите бели рокли за сватбите си. Тенденцията е забелязана от New York Post.

The Post съобщава, че тенденцията е станала популярна в TikTok, където хаштагът nontraditionalweddingdress е получил над 18 млн. гледания. Отбелязва се, че булките публикуват онлайн видеоклипове, в които се показват с черни като въглен визии, прозрачни рокли и други нетрадиционни за случая тоалети.

Инфлуенсърка с никнейм bambsworld публикува видео от сватбената си церемония, в което се появява в прозрачна синя шифонена рокля, бродирана с множество декоративни елементи под формата на листенца и цветя. Прозрачната материя частично показва краката, корема и гърдите ѝ.

Друга потребителка с никнейм tarreyn носи на сватбата лавандулов панталон с огромно сако, подходящ воал и сиви обувки на токчета.

@tarreyn Worth every penny #elopementideas #budgetwedding #2023bride ♬ L O V E - Michael Bublé

Според организатора на сватби Кенеди Бингъм това явление е станало популярно заради нуждите на съвременните жени, които държат на модата и смятат класическите рокли за остарели. "Това е нещо, което булките отдавна искат да носят", заключава тя.

През април булките бяха призовани да се откажат от "отживелицата" на белите сватбени рокли. Например на априлската Седмица на луксозната булчинска мода в Ню Йорк много дизайнери показаха цветни булчински рокли, пише БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    20 1 Отговор
    Самите САЩ са отживелица,вий за фустаните им сте се разписали..
  • 2 Бай Дън 🌈-ясалия

    17 1 Отговор
    Така е приветстват се Той и Той с булченски рокли в цветовете на 🌈
  • 3 Пич

    18 0 Отговор
    Хахаха.....в САЩ не белите рокли , а въобще - булките са отживелица ! Особено - белите булки ! За да си в час там , свадбата трябва да е от двама типа , с разпокъсани рокли , но виждащи се жартиери , лилави коси , и черни бради ! Похвално би било , единият да е афроамериканец , а другият , поне азиатец. Белите джендъри не са толкова престижни !!!

    Коментиран от #6

  • 4 Соваж бейби

    10 0 Отговор
    Те от отдавна и традиционните булченски модели с 10 метра воали ,бродерия и перлички ,синци са извън нормалната модерна булка.Големият кич си остава запазена марка за някой етноси и любители на кича.Само не мога да възприема булка с костюм панталон и оверсайз сако прилича на чувал с картофи на посоченото от вас видео къде е женската красота и тяло ?
  • 5 ОСА

    13 0 Отговор
    Пълни глупости и грозотии....в черно като вещица на погребение!!???? Булчинската рокля от векове е бяла и олицетворява чистотата на девойката ....то вярно сега няма такива девойки, та може и да е зелена роклята, всичко наопаки е модерно 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #7

  • 6 Соваж бейби

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Добре де ,защо трябва да е бяло ???те и белите ризи с дълги ръкави в лудницата също са бели.Разчупи малко фантазията си конкуренцията е голяма.Важното е роклята да е красива и да пасва идеално на талията на булката де някой не прави разлика модел за слаба жена или пухкава

    Коментиран от #8

  • 7 Соваж бейби

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "ОСА":

    Глупости ,има народи ходят с бели дрехи на погребение ,белият цвят е лятото да не те лови много слънцето .Ако имах възможност още веднъж да се женя бих избрала маджента розово или писташ може и на цветя Долче и Габана преди две или три години забравих направиха много яки модели за сватба .Черното е готик стил има много яки модели също.
  • 8 Пич

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Не ме разбрахте правилно ! Иронизирам булката , в стила на - защо булката трябва да е жена ! Относно въпроса ви , ако разгледаме нещата така , както сте ги поставила - от модна гледна точка , безспорно сте права. Но падението започва малко по малко ! Бялата рокля е символ на чистотата на булката ! Та , тъмните , първо атакуват роклята , защото на всички изглежда безобидно ! Когато успеят , чак тогава атакуват булката , и въобще , смисъла да съществува булка ( отворени връзки , поощряване на изневери , обезсмисляне на семейството.....) ! Когато и с това успеят , вече атакуват и пола на булката ( вече се разглежда като прогрес , Данон да се ожени за Жан ) ! Нали знаете , как побеждава злото ! Като добрите и свестни хора , се правят , че не го забелязват , и не правят нищо , за да го спрат !

    Коментиран от #10

  • 9 Реконтра

    9 0 Отговор
    ...то и сватбите между мъж и жена вече са отживелица в САЩ. Просто хората по тия географски ширини вече са много сащисани...
  • 10 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    За двата различни пола ви подкрепям и по Божията воля ,оке!Бялото е основен цвят /тъжен,нищо.../как разбрахте на какво е символ?Едно време хората са били по глупави цветовата гама е била оскъдна !За мен лично маджента е уникален цвят хиляди опити и трудно реализиран цвят от химици за нещастие са му лепнали името на кървавата битка, състояла се край италианското село Магента,някой химици фуксин...Този цвят в природата можеш да го видиш само когато две дъги са се срещнали ,дъгата сама по себе си няма такъв цвят иначе в цветята се среща но във фаза имам един дървесен божур такъв при някой рози и лилаворозовата фуксия.Дъгата е прекрасно природно явление и лого на децата не искам да се взима под внимание заради хора които опорочиха думата .

    Коментиран от #12

  • 11 Физиотерапевт

    2 0 Отговор
    А хаштага догодина ще е -розова тротинетка,жълти чорапки на зайченца,шотландска поличка в розово отворена на дупето и лилава вратовръзка на голо(гърдите може да не са обезкосмени)
  • 12 Пич

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Относно възприятията на цветовете , те са различни за всеки човек. На вас бялото ви навява тъга , на мен ми създава настроение. Дори мисля , че бялото стои добре на всички възрасти. И на младите , и на по възрастните ! По възрастните подмладява. Аз обичам бялото , защото го асоциирам с лятото , с морето , и с доброто настроение. Разбира се , нямам претенции да разбирам от мода колкото вас , защото съм мъж ! Но не от евромодерните , които започнаха да разбират от мода , повече от жените ! Бялата рокля символизира чистотата на булката , според православието. Та , не толкова за цветовете исках да пиша , а да обърна внимание на хората , да стоят будни. Стратегията на войната е универсална , дори и за злото ! Всяко унищожително настъпление започва с някаква пренебрежимо малка атака , на уж незначително място ! И се разчита , да не обърнеш внимание !

    Коментиран от #13

  • 13 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пич":

    Не сме на едно мнение ,за бялата роклята робувате на фантазията на църквата и религия която дори не е универсална на Земята има много религии и схващания /значе нещо куца /?!За летни дрехи съм съгласна мога да ви затрупам с бели ризи ,синвол на чистота е бяла дреха ,риза когато излезете от банята,и преди да се облече се изчаква парфюма да попие в кожата риск от следи ако сте с ризата и се парфюмирате , за надвечер през деня жълти петна кофти работа ...и трябва да се внимава когато се пие кафе ,вино и храна някой петна не се махат

    Коментиран от #14

  • 14 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Соваж бейби":

    Няма необходимост дори , хората да да на едно мнение за всичко ! Разнообразието е чудесно ,и различията допълват човешките светоусещаня ! Ето , аз примерно , с голям интерес научих нови неща от вас. Всъщност , много обичам да говоря с хора , които не мислят като мен , защото от тях може да се научи много , и дори може да установиш , че тяхната история е по вярна от твоята ! Не робувам на фантазията на църквата , в църквата има много знания , които трябва да се усвоят ! Много знания има и на места , извън църквата , които трябва да се вземат под внимание. Но , всеки сам избира , дали да се ръководи от Библията , или , примерно от Ars Notoriа !

    Коментиран от #15

  • 15 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пич":

    Дано не съм ви обидила нали съм див характер рядко съм любезна.Преди мислих като вас след много четене и научни доказателства проумях колко елементарно четиво е Библията .По истински и мъдри неща има в приказките на различните народи.За белият цвят според мен е канонозиран от църквата защото навремето е било трудно да се подържа чист,нивото на къпане и хигиена ?!чист е бил този цвят само пъря час или 5та минута .Затова е идеализиран,и може би някой астрални сенки ,разни неща бели но не мисля че е божествен най вече днес когато има ариел ,ваниш ,хигиена ..Има една бяла дама и в България я говорят като кошмар срещана е по цял свят в поредицата Paranormal Videos на
    Brian J. Cano също е засичана от хора този призрак с бяла булченска рокля но е призрак няма нищо чисто и хубаво а страшно.Но както казване въпрос на усещане за живота

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    Темата е интересна. Ако имате късмет , тук ще попаднете на събеседник , които се появява рядко , но има много какво да каже за тези неща. Знанията му са , просто казано , на друго ниво. Чак плашещи. Твърди , че разчита мъртвите езици , като латински , шумерските клинописи и дори Енохиански . Има много какво да се научи от него за устройството на световете. И видимите , и невидимите. Понякога казваше нещо като предсказание , което се случваше. А бялата дама предполагам , е била самодива. Вярва се , че който бъде докоснат от самодива , умира! А аз познавам такъв човек !

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    Ако вие сте отговорила , съжалявам , не успях да ви видя , преди да изтрият ! Ако не сте вие , извинете за безспокойството !