Last news in Fakti

16 Юни, 2023 11:56 1 969 13

Universal спира да промотира "Рамщайн"

  • рамщайн-
  • група-
  • метъл-
  • юнивърсъл-
  • реклама-
  • промотиране-
  • маркетинг

Продуцентската компания преустанови промоционалните и маркетингови кампании на групата

Universal спира да промотира "Рамщайн" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продуцентската къща Universal Music спира маркетинговите и промоционалните дейности на германската метъл група "Рамщайн" след вълната от твърдения за сексуално насилие срещу фронтмена на групата, предава АФП.

"Обвиненията срещу Тил Линдеман ни шокираха и ние изпитваме най-голямо уважение към жените, които толкова смело говориха публично по този случай", се казва в изявление на лейбъла. "Преустановихме маркетинговите и промоционалните дейности за записите на групата до второ нареждане", гласи още изявлението.

През последните седмици няколко жени разказаха, че са били дрогирани и вербувани да участват в сексуални действия с 60-годишния Линдеман на партита след концерти на "Рамщайн", припомня БГНЕС.

В сряда берлинските прокурори съобщиха, че са започнали разследване срещу Линдеман във връзка с тези твърдения.

Линдеман отхвърли обвиненията, а адвокатите му ги нарекоха "безусловно неверни".

Министърът на културата на Германия Клаудия Рот заяви, че разследването срещу Линдеман "подчертава, че обвиненията трябва да се приемат много сериозно". В интервю за вестник "Тагесшпигел" Рот призова организаторите на концерти да предприемат повече мерки за осигуряване на безопасността на феновете. "Тези обвинения... показват още веднъж колко спешно се нуждаем от кодекс за поведение в музикалната индустрия, както и в културната индустрия като цяло", каза тя.

Скандалът избухна, след като млада ирландка написа в социалните мрежи, че е била дрогирана и опипвана от Линдеман на парти зад кулисите във Вилнюс. Оттогава в платформи като Twitter, Instagram и YouTube се появи вълна от подобни истории и от други жени.

Вълненията около твърденията доведоха до отмяна на всички партита след концерти на "Рамщайн" в Мюнхен миналата седмица. Някои европейски страни също съобщиха, че не искат да проведат концертите на групата.

От Берлин също така съобщиха, че партитата след ще бъдат отменени на предстоящите концерти на групата в германската столица през юли.

Universal представлява музикалните записи и издателската дейност на "Рамщайн", но не и концертите или мърчандайзинга.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не и не

    24 37 Отговор
    Лицемери!! То това за първи път се случва в света на музиката, тия лицемери от Юнивърсъл сега за пръв път чуват за такова нещо..

    Коментиран от #6

  • 2 Краси Марков

    45 7 Отговор
    Отдавна е известно, че Линдеман се занимава със снимки на хард-порно в садистичен стил, но тъй като жертвите бяха жени от Източна Европа, никой в Германия не си помръдна пръста. Сега обаче се появи ирландка и това се оказа достатъчно Линдеман да ..... не , не да бъде разследван и съден, а просто порицан.

    Коментиран от #5, #7, #13

  • 3 Как няма да ги соре

    20 42 Отговор
    След като Рамщайн каза че Украйна
    е фашистка държава

    Коментиран от #8

  • 4 линкс 2 3 4

    11 35 Отговор
    Тия хора явно искат да му направят услуга на Линдеман да се разпродадат още по-бързо билетите за концертите на Рамщайн.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Знайко

    19 35 Отговор

    До коментар #1 от "Не и не":

    Датчанка попада във Вилнюс на концерт и насила я вкарват зад кулисите и я дрогират и я опипват без да се случи нищо друго!!!! Хахахаха....май никой не ВАС, драскачи, не е виждал кво правят дрогираните дами по VIP-партита? За неразбралите-няма как да се окажеш в VIP-a без да си си платил или да си се направила на симпатична и сговорчива.....хората нямат време за губене с несговорчиви...така ,че ЯВНА ЛЪЖА!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 умен

    38 5 Отговор

    До коментар #3 от "Как няма да ги соре":

    Фейк. Групата е солидарна с Украйна и осъжда агресията срещу нея!

    Коментиран от #9

  • 9 САМО ПИТАМ

    4 36 Отговор

    До коментар #8 от "умен":



    А групата беше ли солидарна с Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Виетнам и др.? И осъди ли агресията срещу тях от държава от друг континент, дошла да бомбардира цивилни?


    Коментиран от #10

  • 10 умен

    34 3 Отговор

    До коментар #9 от "САМО ПИТАМ":

    Първо това не са християнски държави! Второ не са и европейски държави! Трето диктаторски държави! Четвръто бежанците от тях са предимно мъже! Пето whataboutism! В Либия щатите нямат пръст. Там бомбиха франция и италия. По едно време бяха или още са там нацитата от Вагинар! В Сирия бомбят предимно русНАЦИтата и турците. Я кажи ти колко са бедни и зле в Кувейт, СА, ОАЕ и Южна Корея. Я кажи как във Венецуела има казваха а може би още им казват да се къпят по-рядко.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хмм

    3 0 Отговор
    Любопитно, ако някой изкоментира нещо в защита на Линдеман, мнението му автоматично ли подлежи на нападки или изтриване?
  • 13 едно наум

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Краси Марков":

    Това, което си написал, бил ли си там, проверил ли си, или просто ей така се изцепваш, за лайковете.