Last news in Fakti

6 Юли, 2023 13:45 3 600 0

След тежка депресия и опит за самоубийство: Почина хонконгската певица Коко Лий

  • коко лий-
  • певица-
  • депресия-
  • опит за самоубийство

Нейната песен „A Love Before Time“ беше номинирана за най-добра оригинална песен на наградите „Оскар“ през 2001 г.

След тежка депресия и опит за самоубийство: Почина хонконгската певица Коко Лий  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хонконгската певица Коко Лий, чиято песен от саундтрака на филма „Тигър и дракон“ получи номинация за „Оскар“, почина на 48 години, съобщи ДПА, позовавайки се на семейството на звездата, предава БТА.

Лий почина в сряда, след като вече беше направила опит за самоубийство в неделя, казаха нейните сестри.

„Коко страдаше от депресия от няколко години, но състоянието ѝ се влоши драстично през последните няколко месеца“, написаха Карол и Нанси Лий в социалните мрежи. „Въпреки че Коко потърси професионална помощ и даде всичко от себе си, за да се пребори с депресията, за съжаление тази демон вътре в нея надделя.“

Лий прекарва част от детството си в американския град Сан Франциско, а по-късно учи в Калифорнийския университет в Ървайн. Изпълнителката става известна през 90-те години на миналия век и издава албуми с поп музика на мандарин, английски и кантонски. Последният от нейните 18 студийни албума излезе през 2013 г.

Нейната песен „A Love Before Time“ беше номинирана за най-добра оригинална песен на наградите „Оскар“ през 2001 г. Тази номинация е една от общо 10-те, които получава филмът „Тигър и дракон“, четири от които накрая печели.

Лий също влезе в ролята на главната героиня в озвучената на мандарин версия на анимационния филм „Мулан“. Певицата записа и най-известната песен от филма, наречена „Reflection“.

Тя и съпругът ѝ, канадският бизнесмен Брус Роковиц, се ожениха през 2011 г.

През последните 29 години тя спечели безброй международни признания благодарение на най-успешните си песни и остави публиката поразена от невероятните ѝ изпълнения на живо, разказаха сестрите на Лий.

„Известно е също, че Коко работеше неуморно, за да отвори вратата към един нов свят за китайските певци на международната музикална сцена. Гордеем се с нея!“, написа семейството на певицата вчера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА