Last news in Fakti

9 Юли, 2023 10:05 2 109 4

Рецепта на деня: Домашни пилешки бургери

  • бургер-
  • пилешко месо-
  • какво да сготвя

Любими на малки и големи

Рецепта на деня: Домашни пилешки бургери - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За маринатата:

  • чесън - 2 скилидки
  • пилешко месо - 300 грама
  • галета - 3 супени лъжици
  • мащерка - 1 чаена лъжица
  • За сглобяване:
  • домати - 1 брой
  • зелена салата
  • кисело мляко - 200 грама

За бургерите:

  • пресен лук - 1 стрък
  • яйца - 1 брой
  • олио - 1 супена лъжица
  • хлебчета - 6 броя
  • кашкавал - 6 резена

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е изборът и мариноването на месото. Добре е да мариновате месото предварително, като можете да използват любима ваша марината за месо. Тази от кисело мляко е много подходяща за пилешко и е много лека. Разбърквате киселото мляко с ½ чаена лъжица сол, добавяте почистените и нарязани на филийки скилидки чесън и добавяте пилето. Разбърквате добре и оставяте да престои минимум няколко часа.

След като месото е престояло в маринатата го изваждате от него и отстранявате излишната марината. С помощта на блендер, кухненски робот или пък просто с остър нож, накълцвате месото на ситно, но не го смилате на кайма, за да има по-приятна текстура. Добавяте нарязания на ситно лук, добавяте галетата, яйцето, мащерката и ½ чаена лъжица сол, и омесвате добре с ръце до получаване на сместа за бургерите. От смета оформяте плоски кюфтенца във формата на бургери. Изсипвате олиото в тиган с незалепващо покритие и изпичате кюфтетата от всяка страна за около 2-3 минути, до придобиване на лек златист цвят. Внимавайте да не ги печете твърде дълго, за да не станат прекалено сухи.

За сглобяване на сандвичите използвайте качествен вкусен хляб, защото освен вкусните пилешки кюфтенца и той е от съществено значение за вкуса, а и за качествата на крайния продукти. Редувайте зеленчук, с пилешки бургер и кашкавал, или друго ваше любимо сирене. Допълнително може да овкусите с горчица, майонеза, или сос по избор. Задължително закрепете полученият апетитен пилешки бургер с дървено шишче, за да бъде по-лесно, както сервирането, така и консумирането му, пише supichka.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    4 3 Отговор
    Днез няма ли пропаганда
  • 2 Без бански старец

    3 5 Отговор
    Чакай, зеленото още си пие кафето; тепърва ще решава накъде да разходи дроновете.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Благодаря Уважаема Красавице за Кулинарното Ви Предложение сУважение
  • 4 Алтернатива на село ,

    1 0 Отговор
    "Крайшник" от селски хляб дебел около 2-3 сантиметра, месен и втасал със кисело тесто!
    Печен на каменна фурна или глинена пещ, пресен, но охладен!
    Непосредствено преди сервиране го запичате леко !
    Слагате ,
    тънки ивици от леко осолена шарена сланина ,изкисната от качето,не жалете грамажа,
    колкото повече толкова по сладко,
    пресен кромид лук на шайби ,може и червен ,
    зрял домат от градината на шайби, български домат ,
    по-възможност сорта "Биволско сърце"!

    Чаша охладено вино , бяло или розе, но директно от ново отворено буре ,или бутилка ,
    със температура 10 гадуса по целзий , всичко това се консумира ,
    задължително след залез слънце!
    По възможност ,На двора на село, когато вън температурата е около 16-17 градуса!
    Напалете си лек огън от лозови или смокинови, сухи съчки , или пръчки и се насладете
    на това незабравимо романтично преживяване!
    Да ви е сладко ,наздраве!
    Разбира се, с любим човек!
    Оставете тишината и славея, да ви пеят!