Last news in Fakti

13 Юли, 2023 11:15 22 282 77

Любимото място на Тодор Живков на морето (СНИМКИ)

  • черноморие-
  • тодор живков-
  • плаж перла

Дори на цялото ни Черноморие да има големи вълни, на това място е винаги спокойно

Дори на цялото ни Черноморие да духа силен вятър и да има големи вълни, на това място морето е винаги спокойно и като тепсия. Това твърди наш сънародник, който публикува няколко снимки в социалната мрежа Фейсбук, съобщава plovdiv24.bg.

Никак не е случаен и фактът, че бившият ръководител на държавата Тодор Живков е избрал именно това място за отдих на родния политически елит. Построена е през 1978 година и близо десет години е била място за отмора на Тато.

Плажът "Перла" граничи на юг със северния плаж на Приморско. Край него се простира красива дъбова гора, която е част от буферната зона на резерват "Ропотамо".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тато е

    153 96 Отговор
    Великан! Последната Велика и Силна България беше при него!

    Коментиран от #2, #4, #17

  • 2 Не харесвам Соца

    128 58 Отговор

    До коментар #1 от "Тато е":

    но имам апартамент и вила благодарение на него! А и пия вода от язовир Искър

    Коментиран от #18

  • 3 Я проверете

    52 24 Отговор
    По-хубаво място от Иракли нямаше навремето....
  • 4 А ти

    95 57 Отговор

    До коментар #1 от "Тато е":

    Колко пъти успя да почиваш на "Перла" с великана?

    Коментиран от #9, #25, #76

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Село

    123 51 Отговор
    Имаше живот и за бедните сега няма.

    Коментиран от #7

  • 7 Нали всички

    68 51 Отговор

    До коментар #6 от "Село":

    Сте били равни по времето на соца. Какви бедни?

    Коментиран от #23

  • 8 Последния Софиянец

    91 106 Отговор
    Комунизма е най голямото зло.... Откраднали са всичко от народа от нивата до последното животинче от обора на българина.

    Коментиран от #24, #56

  • 9 ⚜️Просветен⚜️

    146 47 Отговор

    До коментар #4 от "А ти":

    Човека не казва , че иска да се Мери с великана и да почива до него, а отдава дължимото на един велик държавник! Когато цялата държава е на плещите ти в един труден, двуполюсен свят, в разгара на студена война, редно и заслужено е да имаш хубаво и спокойно място на което да вземеш глътка въздух! Ти сега да не почиваш на същите плажове, на които почива тиквата например, мъпет?

    Коментиран от #13

  • 10 Алчна Мутра Българоубиец

    102 8 Отговор
    След 10 ноември семейство Павлови разказаха играта на Перла.Само бетон и ла.на е в момента.
  • 11 Димо

    135 6 Отговор
    Помня Свети Влас и Слънчака от преди 40 години.Райско място прекрасно за живот и почивка.Като го гледам сега виждам единство човешката лакомия и липсата на всякаква местна политика в подкрепа на граждани и природа.Бетон до бетона.Мутра до Мутра.Колата си няма къде да спреш или ако намериш те съдират с едни поне 30 лева на ден.Тотална липса на онова обикновеното усещане и обикновения сървиз,който получаваме по гръцко.На бас ,че туризма ни ще върви надолу ,а не нагоре следващите поне 30 години и причините ги споменах.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румба

    73 28 Отговор

    До коментар #11 от "Димо":

    Гърците никога не са били като нас управлявани от комунисти, винаги са били капиталистическа държава,но всичко им е подредено, пътищата им,туристическите им места,заплатите им, социалните им придобивки,пенсиите им, държавниците им....

    Коментиран от #34, #67, #74

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 тотална глупотевина

    55 92 Отговор

    До коментар #1 от "Тато е":

    При него нямаше България, имаше Задунайская губерния васална на СССР до срамотия чак.

    Коментиран от #21

  • 18 Значи

    38 26 Отговор

    До коментар #2 от "Не харесвам Соца":

    много си крал. Аз нямам нищо от това.
  • 19 Знам я тази резиденция.

    51 10 Отговор
    Между нея и плажа в Приморско има забранена зона и там чужденците се пекат голи. Без да искам го открих, разхождахме се с детето по брега и изведнъж попадаме на нудистите. Там са дюни и разкрачени дъртофели си пекат пещерите. Има и голи младички, но провисналите дърти са отврат.
  • 20 Ехаааас

    93 5 Отговор
    Преди няколко години това беше уникален плаж, без чадъри, без заведения. Днес е като всички други, с чадури, шезлонги,заведения и мутри обикалящи за пари. Е няма да ги стигнем нито гърците, нито турците. Тук всяко красиво кътче се превръща в българска простотия. Що за народ сме? Къде са законите на нормалните държави. В Гърция не можеш да строиш на по близо от 100 метра от морето, цялата морска ивица е на всички. Ако сложиш чадъри и шезлонги, те са безплатни. ако застроиш 100 кв.м трябва да е на парцел не по малък от 4 декара. Красиво и чисто е навсякъде, а тук навсякъде е мръсотия до шия!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ами да

    39 70 Отговор

    До коментар #21 от "Гориил":

    сега сме много по-добре -и сме свободни. Всеки може да постигне, каквото иска без да е доносник на ДСили член на БКП.

    Коментиран от #26, #29, #65

  • 23 така беше

    65 18 Отговор

    До коментар #7 от "Нали всички":

    Е сега сме по-равни, няма бедни, няма дрогирани, абе живот си живеем, а най-зле са платените либерални подметки.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 До 4А. А ти

    78 18 Отговор

    До коментар #4 от "А ти":

    Може да не съм почивал с него ,но 20 години подред ходихме 14 дни децата на лагер, от там ги вземахме и 15 дни още с нас на море и им се събираше един месец на децата на морето, А сега трябва да имаш няколко хиляди за да си го позволиш.

    Коментиран от #27

  • 26 Пенсионер 200+50 изборни

    42 15 Отговор

    До коментар #22 от "Ами да":

    Сега съм свободен - мога, ако искам, да закусвам баничка с кисело мляко, мога да обядвам таратор, да вечерям.... Ей, живот, здравей, здравей... !
  • 27 Ми имай ги и сега бре

    39 33 Отговор

    До коментар #25 от "До 4А. А ти":

    Всичко на дотации и да те питам кога хората от селата ходеха на море. Даже ги имахме за по-долна категория хора от нас, дето сме "от града. То затова и фалира и любимият ти соц, щото имаше нерентабилни производства и достигаха, за да има човекът работа, а не на работата човек. И накрая ще завърша с автентичния израз на любимия ти тато, обявен публично: "Другарки и другари, социализъма се оказа едно недоносче"
  • 28 Спомени на едно 5 - 6 годишно дете

    68 1 Отговор
    Преди да стане Резиденция можеше да се ползва от всички. В гората имаше много палатки( от тези големите - тип военни) . Бяха разпределени по окръзи и предприятия. Два или три пъти съм ходила там с родителите си. Имаше изградени и места за столово хранене на къмпингуващите. А вечерите приказни - с китари, песни и много нови запознанства. Плажът уникален, пясъкът ситен, водата кристална. Влизаш в морето, вървиш, вървиш, а водата все не достига до коленете. И да не забравя разходките с лодка по река Ропотамо, срещата с водните лилии. Имаме уникална природа! Жалко , че не се стараем да си я пазим.
  • 29 Анастас

    15 10 Отговор

    До коментар #22 от "Ами да":

    Само трябва да е нагъл пристъпил и може да постигне всичко.
  • 30 Последния Софиянец

    36 30 Отговор

    До коментар #24 от "Последния украинец":

    Даде ми всичко,върна ми нивите заграбени от комунистите,по европейски програми купих си инвентар,купих още ниви. Ако не бяха откраднали комунистите земите на моите деди iи всички българи, България сега щеше да е рай за всички българи

    Коментиран от #32

  • 31 Дядо Щукар

    66 12 Отговор
    През 1996, когато резиденцията работеше като хотел, един познат бизнесмен заедно с още една фирма вяха наели почти цялата база и имах шанса да изкарам 4 нощувки в президентския апартамент, който е почти половината от сградата. Самият апартамент е на два етажа и на втория имаше басейн с морска вода. Та тогавашния управител сподели, че резиденцията е видяла много бурни гуляи, но самия Тато според него бил ходил там само на откриването. Поне така ми каза.

    Според мен тогавашния комунистически елит си беше скромен в сравнение с днешните арогантни самозабравили се парвенюта.

    Коментиран от #33

  • 32 Не се разправяй

    38 11 Отговор

    До коментар #30 от "Последния Софиянец":

    с мрънкащи неудачници, свикнали да им се дава. И как става това даване? С вземане от другите. Някой си не можел да отиде на почивка. Ами други могат. КПП-та по границите задръстени, свободните хора ходят свят да видят, убитаците си блеят за конюшните в заводските бази с "топла бира и студена цаца" и под зоркото око на доносниците. Сещам се как се подмазваха и доносничеха на профсъюзния, за да вземат карти за юли и август. И се чудя как пропуснаха лафа за бананите. Е, доживях да видя банани на клона, а не в касетката. Накичили се със скъпи телефони, а забравиха как търсеха "връзки" за обикновен домашен телефон, символ на престиж. Не ми дреме за мрънкачи, в 100% завистливци.
  • 33 Хрис

    27 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дядо Щукар":

    Това е истината. Живков почти всяка година в средата на юли посещаваше черноморието южно от Бургас и региона на Малко Търново. Едно от любимите му места за краткотрайна почивка беше рибарника на р.Катун дере (южно от с.Звездец, сто-200 м. от моста на р. Велека). Тук той обядваше (едно от любимите му ястия беше
    пъстърва, приготвена във врящо олио) почиваше сред буковата гора,.легнал на едно одеяло. Нощуваше в Созопол, откъдето на другият ден се отправяше на риболов с рибарски кораб. П.с. Някогашния рибарник няма нищо общо с настоящият. По това време той разполагаше с една малка хижа и стопанска постройка.
  • 34 Мале,мале

    13 15 Отговор

    До коментар #14 от "Румба":

    Първо военна хунта,после и комунисти...неграмотници ама все ги знаете нещата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 УМЕН

    30 23 Отговор
    Наистина уникален плаж в комбинация с гора. Слагачите и лакеите на бай Тошо се грижеха да му подсигуряват само най-доброто от това което Родината можеше да предложи. Всеки който иска да се почувства човек, да върви по резиденциите и местата за спане и отдих на правешкия сел.яндур. На тоя к..апут му угаждаха яко.
  • 37 Как да четем и разбираме

    38 6 Отговор
    Учителката обяснява на децата в клас:
    - Деца, социализмът в който живеем е най-добрият строй защото при него всичко се прави в името на човека, за благото на човека....
    Иванчо я прекъснал:
    - Така е другарко, ние го знаем този човек, и името му знаем....
  • 38 Българин

    46 1 Отговор
    Имам два имота на различни места в Халкидики. И двата на уникални места до уникални плажове. Но не мога и никога няма да кажа лоша дума за Перла. Както и за Константин и Елена. Имаме изключително хубави места и курорти и трябва да ги ценим, пазим и поддържаме. Нещо което за съжаление не правим.

    Коментиран от #55, #57

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мехмед

    25 35 Отговор
    Тодор Живков, да гори в пъкъла във вечни мъки.

    Коментиран от #60, #61, #62

  • 41 комунист ☆

    33 23 Отговор
    При Тато,Господ ходеше по земята.Сега ни Тато,ни Господ ! Само простотия и бедност.
  • 42 И той

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Тракиец🇺🇦🇩🇪🇦🇹":

    На теб
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Аланкоолу

    25 0 Отговор

    До коментар #48 от "Аланкоолу":

    Тато е идвал в Перла един път.

    Коментиран от #51

  • 51 Аланкоолу

    41 0 Отговор

    До коментар #50 от "Аланкоолу":

    През цялото друго време тук се разпореждаха пъдарите му от УБО, почиваха си семейно на негова сметка и име! Питайте главния тамплиер. После го продадоха на Павлов за пет пари, а вдовицата Дарина не му е стъпвала изобщо тук.

    Коментиран от #52

  • 52 Аланкоолу

    50 1 Отговор

    До коментар #51 от "Аланкоолу":

    Тотално беззаконие и мародерства са на тоя плаж. Т.н. концесионер е класическа мутра. Безобразни цени и гонка на хората от това райско място, спокойствие тук вече няма. Превзето е от дървени бараки по плажа на всеки 100 м. Думба-лумба и бръмчащи скутери в морето, бензинови пари и чалга в ефира. Да се ликвидират концесиите на тия плажове веднага.

    Коментиран от #53

  • 53 Аланкоолу

    35 2 Отговор

    До коментар #52 от "Аланкоолу":

    Това място беше рай през соца, докато УБО не го офекали с бетони.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Комбайн вършачка

    23 32 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Комунизма? Да, той е най-голямото зло...От 2020 до сега виждаме как ударно го налагат в колективният запад.. "Откраднали са всичко от народа от нивата до последното животинче от обора на българина." Идея си нямаш колко си прав! Той за това и Владимир Путин каза: "Западът е постигнал много, ограбвайки други народи! Идва нова ера! Идва нова ера, нов етап в историята на света и това е не само нормално, но и наложително." Ще те поканим скоро на погребението на долара, лирата и еврото. Само гледай и пиши романи!
  • 57 Хехе

    14 22 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Какво е обидното, че тоя е напуснал страната и се хвалипръцка от Халкидики. Ами без-rodник, върни се в България и поддържай чистотата. То е много лесно да се наречеш българин, избягал от трудното. И аз съм бил там още 90-та година, но не съм повторил. Боря се тук.
  • 58 Хехе

    17 2 Отговор
    Във Факта се появи рубрика "КУИЗ" и няма коментари. Ама какво е куиз бе, хора. Защо толерирате чуждици и чужди ценности? Да се чуди човек, къде да ги запита тия умни хора?! Сега к(р)из за картини?!!
  • 59 Байо

    22 22 Отговор
    Ти верно си с амнезия.Всеки от село можеше да отиде с намаление/карта на море.Почти всички сдружения си имаха собствени почивни станции,това че някои предпочитаха да си останат на село и да си правят зимнината е друг въпрос
  • 60 Ссс

    1 17 Отговор

    До коментар #40 от "Мехмед":

    Пъкала си ти бе айо
  • 61 Ссс

    2 15 Отговор

    До коментар #40 от "Мехмед":

    Пъкала си ти бе айо
  • 62 Ссс

    0 17 Отговор

    До коментар #40 от "Мехмед":

    Пъкала си ти бе айо
  • 63 Иван

    29 14 Отговор
    Любимо място ли ....Та тоя изрод комунистически не е стъпвал и един път на тая резиденция.
    Идеята му беше да отнеме най-хубавия и голям къмпинг от хората, като загради целия полуостров чак до река Ропотамо с железна ограда. Пиле не можеше да прехвръкне. И построи това чучело - резиденцията, която за нищо не става. Става само за "паметник" на комунистическата глупост и извратеност.
  • 64 васИк атанасова

    13 2 Отговор
    тато си почиваше в евсиноград
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Руский

    16 20 Отговор
    Дядо Тодор беше човек с главно Ч ,а не крадец като всички които са в парламента и не ги интересуват хората
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Чичо Гошо

    8 20 Отговор
    Ако има как да възродим бай Тошо всички ще сме добре, няма тоя пезевенк Кокорчо да се вихри, ще го скопят от раз

    Коментиран от #69, #71

  • 69 Кико

    21 8 Отговор

    До коментар #68 от "Чичо Гошо":

    Целият български народ се радва, че мечтите на комунистите и копейките у нас нямат никакъв шанс да възродят извратения комунистически строй.
  • 70 Оракула от Делфи

    24 3 Отговор
    Историята на" Перла", е доста интересна, създадена от един нехранимайко за Президент на България,
    да се къпе и изпича с охраната си и други от клана на комунистите диктатори , нехранимайковци!
    И след 9 ноевмри ,един друг нехранимайко мафиот от същия този клан ,
    извикал един служител от Миннистерството но земеделието ,
    и го заставил да му издаде документ за собственост , на целия този район, бил сиго избрал за негов!
    С,ъщия този директор бил там на Перла на заточение и писал, писал и гледал" кадастара"
    над един месец!
    Под диктата на мафиота, имота се разраснал , от една сграда до 500 декара държавна гора около нея....така че директора от земеделието .... свършил добра работа !
    Накрая друг директор на" приватизацията" му издал документ, че това е" приватизациона сделка" ,и
    изкарал , че освен сграда в имота влизат и всичко около него и , му подписал целия този актив , барабар със 500 декара гора!
    Отива същия този И.П. и си го прибира, като собственост!Комунистическа " приватизация" ...била такава???
    Днес този имот е грозотията на целия плаж, на Приморско и гордостта на жената вдовица на
    мафиота покойник!Не знам къде са блеели МОСВ ,но там има невероятна флора и фауна, която днес е потъпкана!
    След като не могат да го стопанисват ,бившите комунисти да си го прибере държавата ,толкова е лесно!
    Също така се вижда с просто око ,че тази" приватизация" е извършена от една ОПГ ,която е за затвор!
  • 71 Оракула от Делфи

    19 5 Отговор

    До коментар #68 от "Чичо Гошо":

    "Гладна кокошка, просо сънува"!

    Робите на комунизма се окопитиха , късно е чадо за революция,
    народа на Украйна, показа пътя на целия ,потъпкан от комунизма свят!
    Никога повече , диктатори ,пасивни олигарси и комунисти!
    Време е за данъкоплатеца да си искат законно, по- високи заплати, свободата вече я имаме!
    Това което е важно и е на дневен е, промяна в управлението на всички ,
    работнически профсъюзни организации!
    Това което имаме днес , е трагедия на политическа немарливост и корупция!
  • 72 Мишлето

    13 9 Отговор
    Този селски хитрец заедно с вожда пияница ГД продадоха държавата и осакатиха народа ни и болшинството не може да мисли за себе си,всички тези осакатени мозъци чакат някой друг да им решъъава проблемите вече над 30 години и избират какви ли не боклуци да ги управлява Слави,Копейкин БСП и т.н.Осъзнайте се и помислете че моралът ни е рожба на българо-съветската дружба на болшинството от българите /русофилите/.

    Коментиран от #77

  • 73 Войводата

    6 11 Отговор
    Бай Тошо.....
    По негово време имаше една финансова контролна система на държавата наречена изчислителни центрове в село окръжен град. Всяка една похарчена стотинка се знаеше ккаи за ккаво е похарчена. Веднага след свалянето на Бай Тошо тези центровете за финансов контрол бяха закрити .
    Питам защо...?
  • 74 И сега

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Румба":

    В Гърция винаги е имало повече комунисти и социалисти.Дори и сега.
  • 75 И сега

    2 1 Отговор
    В Гърция винаги е имало повече комунисти и социалисти.Дори и сега.
  • 76 Бинго

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "А ти":

    Сега като го няма този велик великан сигурно си се спукал да почиваш на Перла. Смехоранчо.
  • 77 Само, че

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Мишлето":

    сегашния "супер" живот никак не може да се мери с "лошия" социализъм. 33-години някакъв напредък да има? Има ама назад в тинята. Та ти си сигур набор 90 година и ще ми казваш кое е хубаво и кое лошо. Щом има все още носталгия по "лошия" социализъм работата е ясна. И как да няма като сега сме най-бедните в Европа и прогресивно намаляваме като население.