Last news in Fakti

14 Юли, 2023 10:28 2 186 5

Преди кафето: Най-добрата напитка за начало на деня

  • напитка-
  • кафе-
  • вода-
  • лимон-
  • закуска-
  • начало

Диетолозите напомнят за полезните свойства на топлата вода с лимон

Преди кафето: Най-добрата напитка за начало на деня - 1
Снимки: Shutterstock

Топлата вода с лимон е популярна напитка за детоксикация и прочистване на организма. От години се говори за това как тя спомага за доброто храносмилане и укрепва имунната система, твърдят експерти, цитирани от vesti.bg.

Стартът на деня с чаша вода помага за добрата хидратация на организма след часове сън. Консумирането на лимонова вода, не само поддържа тялото ни в добро цялостното здраве, но и спомага за отслабване. Жълтият плод съдържа витамин С, който има благоприятен ефект върху метаболизма и в резултат на това спомага за изгарянето на калории, обясняват експерти. Лимоновата вода оказва благоприятно влияние върху черния дроб и има способността да извежда токсините от организма.

Консумацията на здравословни напитки в началото на деня намалява желанието за хранене и увеличава чувството за ситост, в резултат на което е лесно да се контролира калорийният прием през деня. Топлата лимонова вода възпира нуждата от похапване и бързо задоволява чувството на глад.

Овен ежедневния прием на топла вода сутрин, важно за здравословното отслабване е, балансирана диета и редовна физическа активност.

Лекари съветват топлата лимонова вода да се приема на гладно. Към напитката може да добавите чаена лъжичка мед или щипка канела. Медът подпомага за функционирането на щитовидната жлеза, канелата от своя страна понижава нивата на кръвната захар.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преди кафето:

    3 2 Отговор
    Най-добрата напитка за начало за неуморните моми да се захранват редовно с кърма преди ставане

    Коментиран от #5

  • 2 Механик

    5 0 Отговор
    Лимонов сок на гладно, иаобщо цитрусови плодове на гладно, спомагат единствено да се сдобиете с язва.
    В Гърция, Португалия, Испания, ако ви видят, че ядете цитрус на закуска, ще ви гледат като извънземен.
  • 3 Фанта ечемик

    1 0 Отговор
    Баничка с капачка.
  • 4 1111

    3 0 Отговор
    Не пийте вода с лимон на гладно! Само вода може.
  • 5 микробиолог

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Преди кафето:":

    За дъртите досадници най-добре ферментирала боза. Изчиства всякакви токсини. 😄