Last news in Fakti

19 Юли, 2023 12:32 2 147 3

Крал Чарлз III плаща наем на принц Уилям (СНИМКИ)

  • крал чарлз трети-
  • наем-
  • имот-
  • принц уилям-
  • ваканционен имот-
  • шотландия

Неотдавна имотът е принадлежал на самия крал, но след смъртта на кралицата и смяната на титлите нещата се променят

Крал Чарлз III плаща наем на принц Уилям (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След като принц Уилям вече разполага с титлата херцог на Корнуол, той наследи земя, пари и имоти, сред които и вила, наречена "Llwynywermod", пише dir.bg.

Навремето тя принадлежеше на баща му - крал Чарлз III, който я е реставрирал за 1,2 милиона паунда през 2007-а. Имотът е бил закупен чрез херцогство Корнуол, което означава, че сега технически принц Уилям е негов собственик.

Според списание "Cosmopolitan" обаче принцът започнал да иска на баща си наем за имота, като е заявил, че държи да бъдат изнесени всички чужди вещи от къщата, за да може семейството му да го ползва като редовен ваканционен дом.

От вестник "Daily Mail" твърдят, че покрай смяната на собственици, искането на наем не само вбесило краля, но и до голяма степен го огорчило.

"Кралят е доста недоволен, но такава беше сделката", казва източник пред изданието. "Това означава, че той може да продължи да пребивава там, но ще плаща наем на херцогството, а през останалото време ще го отдава под наем. Чарлз се е съгласил да плаща за поддръжката, тъй като не иска да вижда как цялата добра работа в двора се проваля", допълва приближен до кралското семейство.

Оказва се, че домът ще бъде на разположение за отдаване след месец септември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хари и Меган да копат

    2 1 Отговор
    вЪртът ини пари!
  • 2 Факт

    2 6 Отговор
    Велика нация. Велик народ. Спокойно се живее във Британия, а в България се краде много, от тяхните приближени до властта и трудно би се оправила за някои хора Бълфария.

    Коментиран от #3

  • 3 Механик

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    След като според теб сме нация, която не си струва, ти какъв го търсиш в български форум?
    Що не ходиш в английските форуми и там да пишеш "блестащите" си умотворения?
    Или държиш да покажеш на нас, безпросветните, какъв си умен и талантлив и как добре живееш в Англия, миейки чинии или работейки в кланицата с арабелите и пакитата?
    Нас не ни интересува кралските рептили дали си плащат наем и въобще. Нямаме нужда от вас и вашата "велика" нация, съставена от индийци и пакистанци.