Last news in Fakti

20 Юли, 2023 10:15 4 311 2

Ретроградна Венера до 4 септември - как ще ни се отрази

  • ретроградна венера-
  • астрология-
  • планети-
  • влияние

Периодът не е подходящ за сключване на брак

Ретроградна Венера до 4 септември - как ще ни се отрази - 1
Снимка: Shutterstock

На 23 юли Венера, която се намира в знак Лъв започва своето ретроградно движение, което ще продължи до 4 септември. Ретроградната Венера също влияе върху живота на човека. Венера символизира духовна интимност, партньорски отношения, красота, романтика, финанси. По време на ретроградност планетата засяга различни аспекти от живота, влияе дори върху самочувствието на хората.

Ретроградния период е предназначен да ни покаже: какви са нашите разрушителни емоции, реакции или предразсъдъци, които пречат за изграждането на хармонични връзки; в какво сме предубедени и следователно пристрастни и необективни поради прекомерни емоционални реакции.

Ценностите трябва да бъдат преосмислени, за да се прецени има ли още смисъл от тях или е нужна промяна. Важно е да си дадете сметка за своите желания, потребности, приоритети и да си изясните какво бихте искали да привлечете в живота и от какво да се отървете.

В периода на ретроградна Венера, сферите на живота, които са символично свързани с планетата, ще бъдат в период на преоценка, в състояние на дисбаланс и промяна. Това са лични и бизнес отношения, нашата ценностна система, финансите, изкуството и красотата.

Ако има проблеми в бизнес или личните отношения, този период може да създаде ефекта на лупата, което позволява да видите какво ви се е изплъзвало от погледа и да разберете какво трябва да се промени, за да се постигне хармония. Получените усложнения във взаимоотношенията ще бъдат сигнал за факта, че нещо не е както трябва и се налага да обърнете по-сериозно внимание на партньора си и отношенията. Показва къде има нужда от конструктивна промяна, отстраняване на всичко ненужно и остаряло, за да може бизнеса да бъде успешен и връзката да задоволи и двете страни.

По време на ретроградна Венера, не си струва да започвате нова връзка, от която да очаквате стабилност и надеждност. Това се отнася преди всичко за сключването на брак или започването на бизнес партньорство. Ако отношенията ви са стабилни, сега можете да направите нещо, за да ги съживите, а ако са неудовлетворителни, може да се стигне до прекратяването им.

През ретроградния период е напълно възможно да се съберете с партньор, с когото преди това сте били разделени. Не е изключено да се появят на хоризонта хора от вашето минало, да се възродят стари приятелства, стари връзки, стара любов отново да се разпали. Но това сближаване може отново завърши с нова раздяла. Затова не се вдъхновявайте напразно.

Ретроградна Венера сама по себе си изобщо не е лоша, нейните енергии не са толкова вредни. През този период може да излязат на бял свят ваши таланти и способности, които сте забравили или не сте си давали сметка, че притежавате. Транзитирането на ретроградна Венера може да ви насърчи да изпълните свои стари мечти или желания.

Този период е благоприятен за усъвършенстване на творческите идеи, за подобряване на стила на изразяване и художествените умения. Това може да е времето на творческите открития, възобновяването на старо сътрудничество. За дизайнери, художници, музиканти може да бъде доста плодотворен период. Друг е въпросът, че през това време не трябва да се откриват изложби на изкуството, да се провеждат презентации на продукти или услуги, свързани с козметичната индустрия, да се открива салон за изкуства, красота, модна агенция, да се показват модни колекции.

Друга важна област на Венера са финансите. В тази област трябва да бъдете много внимателни през целия август, тъй като ретроградна Венера образува два силно дисхармонични аспекти: на 9 август с Уран, на 22 август с Юпитер. Необходимо е да се въздържате от големи покупки, инвестиции, придобивки на предмети на изкуството и лукса. Инвестициите вероятно няма да се оправдаят.

Под влиянието на Венера е козметичната индустрия, така че въвеждането на нови марки в козметиката, парфюмите и дизайна няма да бъде успешно. Козметичната хирургия и други разкрасяващи процедури по това време са също противопоказни.

И нека да обобщим още веднъж. В дните на ретроградност не се препоръчва: да пътувате със сродната си душа; вземане на важни решения; нови запознанства; планиране или сключване на брак, сватба; обновяване на гардероба си; купуване на бижута, организиране изложби; подлагане на козметични процедури; подстригване; посещение на СПА център; на хирургични операции (освен неотложни); организиране на фотосесии; инвестиции; провеждане на парични транзакции, пише novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ауспух

    2 0 Отговор
    Тъпотия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.