Last news in Fakti

24 Юли, 2023 13:19 2 351 3

Най-смъртоносният предмет в кухнята

  • кухня-
  • предмети-
  • кърпа-
  • смъртоносни болести-
  • микроби

Микроорганизмите върху кърпата за ръце могат да причинят множество опасни инфекции

Най-смъртоносният предмет в кухнята - 1
Снимка: Shutterstock

Кухнята, която се използва редовно от всички членове на семейството, е дом на огромен брой всякакви видове бактерии. Британският микробиолог Примроуз Фрийстоун назовава няколко смъртоносни заболявания, които може да причини обикновената кухненска кърпа.

Микроорганизмите върху кърпата могат да причинят инфекция на дихателните пътища, инфекция на кожата, инфекция на пикочните пътища, инфекция на сърцето, инфекция на очите, инфекция на белите дробове и много други смъртоносни заболявания.

Според Фристоун основната причина за толкова много патогенни микроби е, че кърпите поглъщат много влага и често се оставят някъде в ъгъла мокри и смачкани. Именно постоянната влага създава идеалната среда за развитие на цели колонии от бактерии.

За да предпазите здравето си, микробиологът препоръчва кърпите да се сушат след всяка употреба, съобщава The Sun, цитиран от vesti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГУМЕН КРАДЕВ

    6 3 Отговор
    Фасуля е най-опасния - а си .ръднал а си гръмнал !

    Коментиран от #2

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    И ако си в гардероба на съседа ....
  • 3 Идън

    6 0 Отговор
    Господин Примроуз Фрийстоун не е ли чувал за кухненските хартиени ролки и за мокри кърпи за еднократна употреба ... бършеш и хвърляш И как така кърпите в кухнята се сушат след всяка употреба без да са изпрани...мърляч!