Last news in Fakti

29 Юли, 2023 10:39 2 064 18

Бог спасил Любо Киров от сигурна смърт няколко пъти

  • любо киров-
  • певец-
  • спасен-
  • бог-
  • вяра-
  • смърт-
  • оцеля по чудо

Певецът не спира да благодари на Бог за чудото, че е опазил живота му при опасни обстоятелства

Един от най-популярните и харесвани български певци Любо Киров е лежал в карцера, когато бил войник. Това се случило, защото още като младеж бъдещият артист бил бунтар и не се подчинявал лесно на заповеди.

Бащата на Любо бил офицер от Българската армия и за семейството било въпрос на чест синът им също да служи в редиците на военните, защитници на родината. Плевенчанинът влиза в казармата точно при падането на комунизма, когато за известно време все още властват старите социалистически порядки в армията и всеки, неподчинил се дори на малоумна заповед, отива в карцера. В случая така станало и с Любо Киров.

Самият певец е далеч от мисълта, че който не е минал през казармата не е мъж. Изпълнителят на "Имам само теб" признава, че този тип мачовщина не му е присърце. И има други начини да покажеш, че си мъжкар, без да си минал през казармата.

Родителите му обаче не гледали с добро око на желанието му да стане музикант и смятали, че трябва да има по-сериозна професия. Любо започва да се учи да свири на пиано още преди да тръгне в първи клас, като то едва се побира в малката стая, в която живее със семейството си.

Впоследствие обаче става ясно, че певецът няма афинитет към пианото и свири с нежелание. Иска барабани, защото е убеден, че някога ще се изявява на този инструмент. В музикалното училище обаче приемат само четирима с барабани, и то все с връзки, заради което Любо отива да учи рисуване в художествената гимназия в Троян, където живее на общежитие. После го приемат да следва в Художествената академия в София, но любовта към музиката надделява.

Певецът винаги е бил благодарен на Бог, че на няколко пъти го е спасявал от смъртта. Някои от случките, при които се е озовал на ръба на живота, са толкова необикновени, че неминуемо подсилват смирението и вярата му. В музикалните среди се знае, че Любо, който е учил две години "Теология", е искрен, когато споделя разбиранията си за живота и Бога. Певецът и живее според тях. Винаги се е стремял да прави добри дела.

"Често съм бил спасяван, когато съм бил на ръба на смъртта - дали в болница с вътрешни проблеми, дали в катастрофи с коли на няколко пъти, или всички тези неща, които се случват на хората и на сцената, когато съм имал произшествия с чупения на крака и ръце... Всичко е можело да завърши по-зле и като съм си правил анализ след това, съм си давал сметка, че ако не съм паднал така, е можело да си счупя главата и си казвам, че това е било за мое добро", изповядва се Любо.

Едно от най-тежките му изпитания е от преди няколко години. Тогава певецът, който завършва училището по керамика в Троян, а после и "Керамика и стъкло" в Художествената академия, се озовал по спешност в ИСУЛ. Апандиситът му се спукал, а Любо не разбрал.

"Получих перитонит, при който се възпаляват всички вътрешни органи", споделял е певецът. Той претърпял тежка операция, след което в реанимацията се молел на Господ да му даде сила, за да се оправи. В този момент имал странно преживяване. В просъница говорил с някакъв човек, но после, като питал сестрата за него, разбрал, че няма такъв в реанимацията.

Любимецът на публиката е преживял и две тежки катастрофи. При една от тях пътувал с майка си с малка спортна кола към вилата им. Излезли на един завой, но някак Любо не съумял да го вземе, набил спирачки и колата се обърнала. Безкрайни му се сторили секундите, в които с майка му летели с главите надолу. Тогава Любо си помислил, че следва най-лошото, но за щастие се случило чудо. Певецът и майка му били спасени, припомня "Уикенд".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да , бе

    15 4 Отговор
    Господ Бог с него ще се занимава ? Че големи заслуги има за християнството и църквата ?!
  • 2 Механик

    12 3 Отговор
    Любо Намсикой си, нищо че е минал през казармата! Това не му е помогнало да стане мъж.
    Любо, в АРМИЯТА (всяка армия по света) заповедите се изпълняват безпрекословно. Не може някакъв бидещ певач да дава категории на заповедите. Един пишльo 18 не може да бъде обективен критерий, коя заповед е умна и коя не. И това е така от както свят светува, и така ще е докато свят светува.
    Такива като теб Любчо в Легиона им викахме "маман"-чета и падаше голямо юркане. Който не влезеше в пътя, просто го уволняваха (ако издържи до тогава, де)
    Армията не е за "лесно раними душици", Любо.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Циник

    5 6 Отговор
    Значи Господ го е спасявал, а не докторите. Ами като се разболее тежко следващия път да иде на църква, а не в болницата. Аман от тъпанари.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Любо лежал два дни в ареста

    3 2 Отговор
    и решил да се самообесва, защото е бил толкова мъж.
  • 8 Голата истина

    5 0 Отговор
    От белия прах няма нито един бог да го спаси
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Айде бе...

    9 0 Отговор
    Карцер?!? Той да не е служил в царската армия преди войната? Такова наказание не съществува от ВСВ насам. Има арест и дисциплинарна рота. И ние сме служили в армията много, много преди него.

    Коментиран от #18

  • 12 Ице

    5 1 Отговор
    На 45 години съм и за тоя невероятен певец не съм чул.

    Коментиран от #14

  • 13 скука

    4 0 Отговор
    Давам 100лв. на някой, който ми запее песен на Любо Киров...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ФАКТ

    1 0 Отговор
    Така се случва на наркоманите и алкохолиците. А за спукания апендикс е виновна ЦК на БКП
  • 16 Гошо

    2 0 Отговор
    Добре си пееше в нощен магазин
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Не споменавайте излишно,БОГ!!!това са АНГЕЛ Хранители,те са от раждането до смърта на човека,плъто до него!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Айде бе...":

    В някой арести имаше и карцер.И в Комендантските имаше карцер!