Last news in Fakti

31 Юли, 2023 11:56 6 328 23

Силвена Роу отвърна подобаващо на подигравка на шеф Петров (СНИМКА)

  • силвена роу-
  • кулинар-
  • готвач-
  • критики

"Не позволявайте на никого, да ви внушава , че това е нещо грозно, дебело, буца?! Няма перфектно тяло, но има здраво тяло! Нека вашето тяло е здраво!", написа известната кулинарка

На Шеф Силвена Роу ѝ бе достатъчно да пусне една провокативна снимка, за да разлае кучетата. Този път на кадъра, който стана един от най-активно коментираните в социалните мрежи, тя е по сутиен и клин, и в доста предизвикателна поза.

Един от тези, които не пропуснаха да коментират фотоса, бе шеф Петров, който моментално използва момента, за да заклейми колежката си в кулинарията с репликата: "Скивай Силви, барнала се е като чироз на ахтополска веранда!? Даже ако отворите цялата снимка иде на Водно конче. Извинявам се, не издържах."

Отговорът на Силвена Роу изобщо не се забави. Ето какво отвърна тя от профила си:

"Реших, че много важно да направя този пост, който е относно “bodyshaming"! Какво е “bodyshaming"? Tова е унижаване на някого чрез неуместни или отрицателни, обидни, хейтърски коментари относно размера или формата на тялото му!

Не само в България, по цвят свят това е като пандемия и не само пред публично око… Но, естествено, за някой като мен вряла и кипяла в различни високо класни кухни по света, с над 13 ресторанта в последните 10 години в 3 континента, с 15 книги публикувани на 7 езика, с богата и успешна интернационална телевизионна кариера, с поредица награди и постижения…

Е, за мен не е значително, не го и отразявам даже! Имам я тази сила, слава на Бог, с опит, с годините! С годините и с нашия опит, ние ставаме bulletproof или бронирани! Но, кое е значително са обидите, ужасните думи и тормозът, излети върху стотици млади девойки и жени, даже деца, които нямат увереност в себе си все още изградена, които страдат ежедневно от “bodyshaming" коментари, изказани доста често от импотентни & лишени от тестостерон и мисодженисти !

Така, че знайте следното: Вашето тяло е част от вселената, която ви е дадена, мястото, където се случват любовта, радостта и скръбта, където се разгръща щастието. Не позволявайте на никого, да ви внушава, че това е нещо грозно, дебело, буца?! Няма перфектно тяло, но има здраво тяло! Нека вашето тяло е здраво!

Запомнете: НИЕ НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРАМЕ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА или поведението на другите около нас, но МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ НАШАТА РЕАКЦИЯ към ТЕЗИ ОБСТОЯТЕЛСТВА и поведение на другите!

Само тези, които не обичат и мразят себе си, само те са способни да леят този вид "bodyshaming" хейт! Почитайте себе си! Обичайте себе си!"


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калитко

    23 12 Отговор
    Тази жена има спешна нужда от едно младо момче за няколко дни!
  • 2 9899988

    9 0 Отговор
    хубави думи, ама ...
  • 3 Тази

    20 11 Отговор
    Е възприела навиците на английските лелки , които , като одъртеят , плащат на по няколко ездачи , които да ги въртят , като палачинки с крем брюле !
  • 4 Сталин

    21 9 Отговор
    Кат ти гледам акъла ,се чудя как толкова си "успяла ", изглежда е свирила доста по света
  • 5 НАБОР

    9 8 Отговор
    СИЛВЕНЧЕ ЩЕТЕ ОПУКАМ ПОДОБАВАЩО ПАДАМ СИ ПО НАБОРКИ ЩЕ БЪДЕШ ЗАДОВОЛЕНА МОЖИ И ДА ЗАЧЕНИШ СЛАДКАТА МИ.
  • 6 Бългapин

    41 0 Отговор
    Разбирате ли от къде идват нещата, като почнеш от псувните по светофарите и свършиш с оня дето набаска лицето на момичето?
    Ето от такива заглавия като това на статията. "Тоя отвърна", "онзи разказа играта", е с това ви се промиват мозъците. Риалита в които на пиадестал са издигнати разни кресльовци, раздават си шамари пред цяла България, пюят се, отмъщават си...
    Разни "комици" от ТВ-екраните, по цял ден се присмиват, заяждат и открито обиждат други хора. В парламента си говорят на език, близък до файтонджийския. Журналисти търсят сензации и колкото по-грозна е сензацията, толкова повече я раздухват.
    От тука се почва и ако не го разберете, значи още много нарязани лица ще има, много поругани хора.

    Коментиран от #12

  • 7 ИВАН

    26 1 Отговор
    Гнусен свят и гнусни герои на деня - такива ни показват, такива искат да станем като тях - грозни, безмозъчни, и жадни само за пари, внимание, плътски наслади, чревоугодници ...
  • 8 Aлфа Bълкът

    14 5 Отговор
    Търси и тя Макронци, ама няма!
  • 9 Гост

    11 5 Отговор
    Бихте ли дали имената и адресите на тези прословути 13 ресторанта.... според гугъл са само 2 и сайтовете им нещо не работят....
  • 10 Българин

    26 3 Отговор
    кой глупендер е измислил на тъп готвач да се вика шеф шеф е само на тиганите и цървулите си
  • 11 плюс минус

    19 4 Отговор
    Душко, като жена на жена ти казвам една истина, макар и да горчи:
    колкото човек се прави на по- млад, толкова по-стар изглежда.
    Живей свободно, спокойно и щастливо.
    Доброто настроение дава свежест.
  • 12 Вале-каро

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бългapин":

    Няма как да се разбере ,защото там където играе парата ,нищо хубаво не се е получило.
  • 13 Всичко е ок

    8 3 Отговор
    Но защо си правиш устата така не виждаш ли колко ти е набръчкана бе бабишкер.
  • 14 Уф..аман

    12 1 Отговор
    ...И тия нарисувани вежди с фулмаЙстер така ги мразя...Все едно да си имам расов кон, да му отрежа гривата и да му забия един рус, найлонов екстеншън да се развява кат на прасе-звънче. Еййй..тия жени не разбраха, че някой работи изобщо са прекалени и на истинските мъже са им противни. Бе искаме истински косъм бе жена...ръйш ли??? Косъм от натуралната, твоята си космина, а не кат надуваема кукла от секс-шопа!
  • 15 Шеф, кефиш ма!

    1 2 Отговор
    От един вечно гладен почитател.
  • 16 Глупости

    4 0 Отговор
    Какво се прави на телевизионна звезда! В колко телевизии се подвизава сега? Май като я разбраха кво представлява, никой не я ще и за без пари! Да гладува, да се научи на култура!
  • 17 Ал Капоне

    3 0 Отговор
    Какъв е този скандален нос! Личи си че има славно минало! Някой и е накривил чyшката за спомен! Дали не го е заслужила?
  • 18 И ...Защо

    4 0 Отговор
    трябва да ми дре.е за някакви самовлюбени черпаци, решили, че светът се върти около техните интрижки?
  • 19 Хасан Ахмед

    3 1 Отговор
    Аз я познавам,тя е туркиня,не знаех ,че е има такива дърти мас...този,жалко за туркиня
  • 20 Хасан Ахмед

    5 1 Отговор
    Аз я познавам,тя е туркиня,не знаех ,че е има такива дърти мас...този,жалко за туркиня
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Метин Седула

    4 0 Отговор
    Аз съм турчин от Каршияка ,Гр Пловдив,помня Силвена(Сивен),от малка,беше скромна девойка,но като отиде в Англия явно се повлия от местните "леки жени"
  • 23 Жено

    4 0 Отговор
    Спри се грозна , стара и смешна си.