Last news in Fakti

31 Юли, 2023 13:32 1 388 3

Повече от 100 художници изрисуваха Прищина в графити (ВИДЕО)

  • художници-
  • графити-
  • косово-
  • прищина-
  • фестивал

Фестивал на графитите се проведе в столицата на Косово

Повече от 100 художници изрисуваха Прищина в графити (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Известна като столицата на бетона, Прищина направи шарен опит да съживи скучния си, сив имидж с ярки графити по стените и сградите. Целта на цветното събитие бе обществените пространства да станат по-привлекателни и интересни зони, предаде „Ройтерс”.

През изминалия уикенд повече от 100 художници от 28 държави покриха с изкуството си 2000 квадратни метра от стените на улица в града, на която се проведе фестивал на графитите. Събитието продължи от 28 до 30 юли.

От едната страна на улицата се издигат старите сгради, а от другата - новите.

Организаторът на фестивала казва, че голият бетон създава впечатление, че „все още се строи", а украсяването на стените с улично изкуство ще внесе нужния колорит и ще разкраси града за местните жители и туристите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван от Троян

    2 1 Отговор
    По скоро повече от 100 вандала надраскаха града, явно това искат днешните хора , свободия , всеки да си прави каквото иска .

    Коментиран от #3

  • 3 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван от Троян":

    Много точно написано,и са спестили държавни пари за боядисване на инфраструктура !Онези са безплатни с тяхна боя ,и все пак е грозно много грозно ,цапаница на улични вандали!