Last news in Fakti

3 Август, 2023 10:05 1 375 3

Рецепта на деня: Мини чийзкейкове

  • чийзкейк-
  • барчета-
  • мини-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Барчета с вкусно домашно сладко за мини подслаждане на всеки ден

Рецепта на деня: Мини чийзкейкове - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За блата:

обикновени бисквити - 300 грама

краве масло - 125 грама

крема сирене - 800 грама

ванилия - 2 броя

сладко - 1/3 чаена чаша (от ягоди/боровинки/малини)

За крема:

захар - 1 чаена чаша

яйца - 5 броя

лимонов сок - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за мини чийзкейк хапки е изборът на подходящ съд. Най-добре е да използвате форма за печене с падащи стени, а още по-добре е формата да бъде с правоъгълна форма, за да бъде по-лесно рязането на хапките след нарязването на изпечения чийзкейк. Поставете хартия за печене на дъното на формата/тавата. Смилате бисквитите с помощта на блендер, или пък ги счуквате в хаванче. Бисквитените трохи смесвате с разтопеното масло, след което разпределяте получената смес на дъното на тавата, притискате плътно с ръце и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути.

В голяма купа разбивате първо предвиденото количество крема сирене за около минута с помощта на миксер. Добавете захарта и ванилията, след което разбивате отново за около минута, след което на ниска степен едно по едно добавяте яйцата и лимоновия сок. Върху изпечения и изстинал блат изсипете крема. Разпределете сладкото, като го поставяте с помощта на чаена лъжица на различни места в крема, след което с помощта на шишче направете кръгове в самия крем, за да се получат различни форми и мраморен вид при печене.

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна без вентилатор за около 60-70 минути, докато като го побутнете кремът вече не се тресе като желе. След изпичане оставяте сладкиша да се охлади напълно за няколко часа, най-добре за цяла нощ. След като чийзкейкът е напълно изстинал го нарязвате с остър нож на желаните от вас фигури, като най-лесно и ефектно е да го нарежете на ромбоиди, пише supichka.com.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джордж Айвънов Питъров

    3 1 Отговор
    Тенк ю за рисепшъна за чийзкейк. Бай бай!
  • 2 Дени

    4 1 Отговор
    800 гр. крема сирене , че продават ли го на килограм , да си купиш на пакетчета , излизат сериозни пари . Не благодаря , от както Киро беше на власт и ни направи независими към руския газ , вече не мога да си позволя такива вкусотии , а на Киро да му е сладко.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Чииз = сирене
    Кейк = сладкиш
    Не убивайте българският език!