Last news in Fakti

8 Август, 2023 13:32 4 017 6

Още един член на BTS влиза в корейската казарма

  • бтс-
  • bts-
  • военна служба-
  • казарма-
  • армия-
  • би ти ес-
  • кей поп-
  • шуга

Военната служба в Южна Корея е задължителна за момчетата и продължава до 2 години

Още един член на BTS влиза в корейската казарма - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Певецът Шуга, автор на песни и рапър от кей поп групата BTS, започна процедура за влизане в казармата, предадоха Ройтерс и АФП, като цитираха съобщение на продуцентската компания "Биг хит мюзик".

Той е изтеглил подадената молба за отлагане на военната служба, която е задължителна в родната му Република Корея. От компанията не съобщават точна дата, на която изпълнителят ще облече военна униформа.

Публикация, споделена от SUGA of BTS 민윤기 (@agustd)

Шуга е третият певец от момчешката група, който ще влезе в казармата. През декември м.г. към армията се присъедини Джин, а през април т.г. - Джей Хоуп, припомня БТА.

Всички здрави южнокорейци на възраст между 18 и 28 години трябва да дадат военна служба, която е с продължителност около две години.

След преразглеждане на закон от 2019 г. придобилите световна слава звезди на кей поп музиката получиха право да отложат влизането си в армията до 30-годишна възраст. Досега момчетата от BTS се възползваха от тази възможност.

Парламентът в Сеул обсъжда нова законодателна промяна, която ще позволи на музикалните звезди да преминат само триседмично военно обучение.

"Молим ви да продължите да обичате и подкрепяте Шуга, докато той завърши военната си служба и се завърне безопасно", се казва в съобщение, разпространено от "Биг хит мюзик".

По-рано тази година Шуга направи първото си самостоятелно световно турне. Той води и ток шоу в платформата Ютуб, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    8 20 Отговор
    "Започва процедура по влизане в казармата" ли? Каква е тая процедура, бе? Да не би да му сменят пола, че като го гледам на снимката си е жив жендър от другия пол?!
    Процедура! Получаваш си повиквателната, стригане нула номер и на другия ден старшината ти подбира дрешки и обувки.
    Ама интересното е друго. Що в Ю. Корея казармата е задължителна, а на нас едни демократи ни обясниха, че нямаме нужда от войска и оръжие?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Весела

    17 0 Отговор
    Желая му здраве и лека служба!
  • 3 Непознат

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    Момчето има доста мъжки характер. Той е световна звезда и се налага да се прекъснат договори,отложат ангажименти и т.н.Не са толкова прости нещата като при обикновените хора.
  • 4 Фен, който не е на 12 :)

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    Здравейте, понеже той и неговата група, в тяхната родина вкарват милиарди вонове, имаха така наречената заповед "отлагане на военна служба до 2 години", тази заповед трябва да бъде "спряна", в изявлението от компанията- " започва процедура по влизане". Моля ако нямате нищо хубаво за казване, да не го казвате!!! В Ю.Корея е задължителна, заради потенциална заплаха от Северна Корея. Тук положението е страшно, дано да я върнат. Там също получават повикване, "стрижат" ги като овце и заминават. НЕ им сменят пола уверявам Ви!!!
  • 5 Ляв бек

    5 6 Отговор
    Кей поп група,или е объркана първата буква?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.