Last news in Fakti

16 Август, 2023 15:53 3 856

Как дамските къси панталони издигат летния стил?

Дамските къси панталони са задължителна част от лятната мода. Какви са актуалните модели и как да ги носим този сезон?

Как дамските къси панталони издигат летния стил? - 1

Дамските къси панталони са едни от най-практичните и удобни дрехи изобщо. През последните години те са на мода даже през лятото и есента, особено в комбинация с еластични клинове, широки ризи, свободни пуловери и кецове или боти. Безспорно, лятото е най-доброто време за носене на шорти от деним, лен или памук. Свежи и комфортни, те са идеални за работа, за разходка, пътуване или вечерни забавления.

Какви са най-популярните тенденции в момента?

Може да се каже, че на гребена на вълната са страхотните дамски къси панталони с висока талия. Най-добре е да ги носите със скъсена блуза, топ без ръкави или пък бюстие. Кройката им подчертава извивките на силуета и визуално удължава краката. Повечето модели са с леко разширяване в крачолите около бедрата, създавайки ефирно и свободно усещане.

Дънковите модели могат да имат обърнат навън подгъв и ниско изрязване при зоната на седалището, а платнените варианти - по-дълги крачоли до средата на бедрата, ластична вложка и пристягане с връзки. Правите шорти много подхождат на по-свободни горни дрехи, например туники и тениски. Цветовете са светли и ярки, но има и модели в класическо черно, синьо или кафяво.

Друг популярен модел са късите панталони с широки крачоли, включително на принципа на плисето. Те придават обем и динамика, а набиранията са както вертикални или хоризонтални, така и диагонални, а също и асиметрични. Кройките са повече от интересни, което ги прави чудесни за експерименти с ленени или кадифени ризи и еластични топове. Този тип панталонки може да носите еднакво успешно и с бели кожени кецове, и с кожени балеринки или пък със сандали на платформа.

Няма как да не отбележим и правите къси панталони. Вариантите със страничен кант са по-класически и формални, те се вписват идеално в корпоративния стил. Кантът може да е дискретен или пък контрастиращ с основния цвят на панталоните. Също така, при някои модели той внася текстура, тъй като е пришит от различен плат, кожени вложки и други декоративни елементи. Достатъчно е да комбинирате този модел с риза в неутрален цвят и мокасини, за да се чувствате перфектно в офиса. За още по-делова визията - помислете за блузи с дантела и лека жилетка.

Как да изберем точния модел?

Всичко зависи от предпочитанията ви и от повода. Ако трябва да посочим едно общовалидно правило, то е да съобразим модела с фигурата си. Дамите с широки ханшове или плътни бедра ще се чувстват отлично в къси панталони с по-широки и свободни кройки, които ще ви придадат лекота и изящество. Друг вариант е да изберете панталони с висока талия, които ще ви придадат повече обем и форма.

Ако имате слаба или права фигура, можете да си позволите по-къси и по-прилепнали модели, които ще подчертаят вашите крака. Актуална комбинация е от къси скини дънки, тениски с цветни щампи, еспадрили и плетена чанта или шапка с широка козирка. Добра идея е да заложите на аксесоари в синхрон с цвета на късите панталони.

Съчетаването на цветове и материи също е част от уравнението. За лятото са подходящи светли и пастелни цветове, но ако прекалим с яркостта, вместо свежест и настроение, има опасност да се получи небалансирана визия. Заложете на леки и дишащи материи, като памук, лен или вискоза, които ще ви осигурят комфорт и прохлада.

Дамските къси панталони са незаменими през лятото. Стилът им може и да се променя, но удобството остава гарантирано.