Last news in Fakti

27 Август, 2023 15:35 904 1

Певецът Хозиър е начело на британската класация за албуми

  • хозиър-
  • ирландски музикант-
  • британска класация-
  • албуми

Това се случва за първи път в кариерата на ирландския музикан

Певецът Хозиър е начело на британската класация за албуми - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Певецът Хозиър оглави за първи път в кариерата си британската класация за албуми с "Unreal Unearth", съобщи на сайта си Официалната компания, която след продажбите и съставя чартовете, предава БТА.

Ирландският музикант благодари на британските си фенове от Ню Йорк. Той е в Нашвил, където репетира за предстоящото си турне.

Предишните два албума на Хозиър, чието рождено име е Андрю Джон Хозиър-Бърн, влязоха в топ 10 на британската класация. Едноименният "Hozier" от 2014 г. достигна трето място, а "Wasteland, Baby!" от 2019 г. - шесто.

На второ място в британската класация за албуми е Уикенд с "The Highlights". Следва Тейлър Суифт с "Midnights". Тя заема и петото, и осмо място в класацията с "1989" и "Lover".

Четвърти в британската класация за албуми е Тревър Скот с "Utopia".

Шотландската група "Вю" постигна най-големия си успех в британската класация от 2009 г. с новия си албум "Exorcism of Youth", който влезе в нея на шесто място.

Британската класация на синглите оглави Дуа Липа с "Dance The Night" от филма "Барби". На второ място е Били Айлиш с хита си "What Was I Made For?", който беше първи миналата седмица. Трета е Оливия Родриго с "Vampire".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 2 Отговор
    Поредния продал душата си на Дявола.