Загорелите съдове са истински кошмар. Те могат да откажат много хора да готвят, само за да си спестят мъчителното и уморителното търкане. А най-лошото е, че то невинаги е достатъчно ефикасно – съдовете остават мръсни и със загорели упорити остатъци.
За щастие има много лесен начин да сложите край на това кошмарно изтощително търкане на загорелите съдове. С помощта на един лесен трик можете да премахнете залепналите остатъци от храна много лесно и без усилия. И най-важното - без излишни разходи - само с подръчни материали от дома.
Поставете загорелия тиган или тенджера на котлона. Налейте вода. Изчакайте да заври, намалете котлона. Добавете щедро количество препарат за съдове, няколко лъжици сода за хляб и половин чаша оцет.
Разбърквайте, докато сместа започне да бълбука. Постепенно ще усетите колко лесно се отделят загорелите парчета от дъното на съда. Бъркайте така с шпатулата в продължение на поне 15 минути. Свалете от котлона. Излейте водата.
С напоена с препарат за съдове гъба втрийте още малко препарат за съдове и сода за хляб, смесена с малко вода. Всички остатъци ще паднат много лесно, а съдът ще изглежда полиран като нов.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ммм...да
Коментиран от #3
14:32 31.08.2023
2 явер
14:42 31.08.2023
3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
До коментар #1 от "Ммм...да":
Тефлона е вреден и опасен за организма!Коментиран от #6
15:19 31.08.2023
4 Калпазанин
15:45 31.08.2023
5 Гучи
15:58 31.08.2023
6 Идън
До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Тефлонът е остаряла технология и е вреден защото се отделя от съда и отделеното отива в храната. Има и имитации на тефлоново покритие- те трябва да се забранят. Най- здравословно и незагаря е готвенето в съдове с каменно покритие- те са леки- здрави- лесни за почистване и храната става вкусна. след готвене в друг вид съд най- често той става за изхвърляне и след 3-4 загаряния кухнята е за ремонт.16:51 31.08.2023
7 ха ха
17:49 31.08.2023
8 Знам
19:34 31.08.2023