Last news in Fakti

4 Април, 2024 13:28 1 176 5

Как да почистим еър фрайъра с помощта на сода за хляб (ВИДЕО)

  • еър фрайър-
  • фритюрник-
  • готвене-
  • почистване-
  • сода за хляб-
  • веро

С този лесен трик, за който са необходими само подръчни материали от кухнята, тиктокърка показва колко лесно изчиства мазнината от кухненския уред

Как да почистим еър фрайъра с помощта на сода за хляб (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Като удобен уред за здравословно и бързо готвене Еър Фрайърите вече могат да се намерят в почти всеки дом, като има и много изгодни версии на пазара, но не е тайна, че тези кухненски уреди не са от най-лесните за почистване.

Едно от най-хубавите неща при използването на Еър Фрайър е, че не се налага да използвате алуминиево фолио, хартия за печене или тави - можете просто да поставите храната направо в него и уредът я приготвя. Но ако не използвате подложка, между кошниците лесно могат да попаднат мазнина и парчета храна. Често можете да търкате цяла вечност и петната да не се махнат.

Нанси Емери, експерт по почистването в Tap Warehouse, заяви пред The Express, че трябва да почиствате Еър Фрайъра си между всяко готвене, в противен случай почистването му по-късно ще бъде кошмар. TikTok потребителка, която редовно публикува видеа с идеи за почистване и поддържане на дома казва, че според нея Еър Фрайърите са "едно от най-лесните неща за почистване" благодарение на нейния трик.

@norfolkavenue How to clean your airfryer! Literally SO EASY! All you need to do is: Add Bicarbonate soda also known as baking soda, Washing up liquid and Boiling water into your airfryer basket. Let it soak for 30 mins and use a scratch resisdent sponge to clean off any excess. #airfryer #airfryercleaning #airfryercleaninghack #howtoclean #howtocleanairfryer #airfryertiktok #airfryercleaning #easyclean #howto #howtotiktok #cleantok #cleanwithme #cleaninghacks #cleaningtiktok # #bicarbonateofsoda ♬ Do It Better - Beachcrimes & Tia Tia

Линдзи казва: "Как да почистите вашия Еър Фрайър! Буквално е толкова лесно. Всичко, което трябва да направите, е да добавите сода бикарбонат, или иначе казано сода за хляб, веро и вряла вода в кошницата на фритюрника. Оставете я да се накисне за 30 минути и използвайте гъба за почистване, за да изчистите излишната мръсотия."

Демонстрирайки в TikTok как го прави, Линдзи започва с премахването на всички остатъци от храна от уреда. След това добавя три лъжички сода за хляб в кошницата. След това добавя малко веро и налива вряла вода в кошницата, като се уверява, че дъното е напълно покрито от вода. Тя оставя разтвора да свърши работата си в продължение на 30 минути за "почистване без усилие".

Линдзи казва, че нейният трик помага да се премахне напълно мазнината от фритюрника.

Накрая тиктокърката просто излива мазнините и сместа от кошницата, доизмива с гъба и се радва на чист Еър Фрайър.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    2 3 Отговор
    Еър фрайъра е пълна глупост. Скъпа глупост при това.
  • 2 Това

    3 2 Отговор
    Е уред за индианци , които хал- хабер си нямат от кулинария ! Тази безсмислица трябва да се изхвърли , не да се почисти !
  • 3 така така

    1 0 Отговор
    Картофки могат да се пекат и в микровълнова печка.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ко речи?

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "така така":

    Да, правя го, стават между 7-8 и 12-13 минути, в зависимост от количеството. Поръсени с червен пипер, сол, малко олио и захлупени под капак, иначе изсъхват. Но във фраера стават по-скоро като пържени. Има разлика между двете.