Last news in Fakti

5 Септември, 2023 16:03 1 087 1

Какво е астрокартография и как влияе на решенията ни

  • астрология-
  • астрокартография-
  • зодиакални знаци-
  • планети-
  • натална карта

Чрез астрокартографията може да установите повече за вашата личност въз основа на действителната времева рамка, в която сте родени

Какво е астрокартография и как влияе на решенията ни - 1
Снимка: Shutterstock

Ако се интересувате от това какво е присъщо за представителите на отделните зодии, то със сигурност знаете какво е астрология. Вероятно се интересувате и от негативното влияние на ретроградните планети. Но наясно ли сте какво е астрокартография?

Дори и да познавате добре отделните знаци в зодиака, чрез астрокартографията може да установите повече за вашата личност въз основа на действителната времева рамка, в която сте родени.

Какво е астрокартография?

Най-просто казано тя представлява линейно картографиране на вашата астрологична карта върху лицето на земята. Това обяснява Бонита Оливър, астролог. Астрологията базира всичко просто на вашия рожден ден, докато астрокартографията се основава на местоположенията на Земята и въздействието на планети, звезди и други астрални тела. Тя дава информация за това къде са разположени планетите по времето, когато сте родени и как това се отразява на вашата енергия.

Така наречената натална карта, за която може би сте чували, е много важна. Тази диаграма е основно „снимка на небето в стоп кадър по времето, в което сте родени“, посочва Оливър.

Според астролога, когато човек поеме първата си глътка въздух, получава енергиите на този момент във времето. Така цялата му житейска траектория е повлияна от това. И макар всеки от нас да има свободна воля и да взима решенията си сам, до някаква степен астрокартографията е свързана с тях и начина, по който ще използва дадената му сила.

С други думи, въз основа на вашия рожден ден астрокартографията може да разгледа въздействието на планетарните линии на натална карта върху вас и живота ви.

„Астрокартографията показва как разположението на планетите ни влияе на различни места“, казва Михал Рикардо, експерт по астрокартография. Тя посочва още, че освен разположението на планетите на самото място на раждане, от значение са и други няколко неща. Например начина, по който енергиите са разположени по земята

Четирите кардинални точки в астрокартографската карта и тяхното значение

Може да се каже, че те са нещо като енергийни арки, разположени на диаграмата. Те представят начина, по който взаимодействате с живота. Те са костите на вашата натална карта по някакъв начин. И могат да ви помогнат да вземете ясни решения относно вашия живот, кариера, взаимоотношения и други, пише Тialoto.

Асцендент

Точката в хороскопа, където слънцето грее над хоризонта, когато сме родени.„Той представя кои сме ние, как ни виждат другите, включително как изглеждаме физически и как се държим“, обяснява Михал Рикардо.

Надир

Най-ниската точка в хороскопа, която представлява семейството, в което сме родени и ранните ни години. „Тя показва в какво семейство сме се родили и как живеем с него“, казва Рикардо. Според специалистите по астрокартография, това е точката майка.

Десцендент

Обратното на асцендента, което се отнася до нашите взаимоотношения - лични и бизнес. „Това представлява както вида взаимоотношения, които създаваме, така и типа хора, които привличаме“, казва още Рикардо.

Средно небе

Това е най-високата точка в хороскопа. Тя показва какви искаме да бъдем когато пораснем. „Става въпрос за това каква кариера искаме и нашата социална позиция, както и всяка позиция на власт или авторитетни фигури в живота ни“, обяснява още експертът.

Как да си направите своя астрокартографска диаграма?

Може да потърсите някое безплатно приложение за астрология, което да изпробвате. Там може да въведете за това кога, къде и в колко сте родени. След това ще излезе основна интерпретация, създадена чрез автоматично генерирана диаграма. Разбира се, ако искате по-задълбочена астрокартографска диаграма, трябва да потърсите специалист.

„Когато погледнете астрологичната карта на вашата рождена карта, тя представя показване на енергийните линии от мястото, където са били разположени небесните тела и ъгловите домове по време на вашето раждане“, обяснява Оливър.

Движението по тези енергийни линии ще изпълни живота ви с енергия… Така че, ако се преместите на някое място по вашата планетарна линия на Марс, например, може да се почувствате много активни и своенравни“, казва още астрологът. Става дума за мястото, на което човек е по-склонен да поеме инициатива в живота си.

Ако се движите някъде по линията на Венера, ще бъдете по-склонни към съблазняване. Преговорите, романтиката, изкуството, чувствителността, ще са естествена част от вашето изразяване и преживяване на такова място, посочва специалистът.

Как да разчетете астрокартографска диаграма?

Когато става въпрос за тълкуване на това, което виждате, най-добре е да отидете при човек, който има опит в разчитането. Защото дори и да ползвате приложение, не значи, че информацията, написана там, е вярна на 100%.

„Потърсете място с линия на Юпитер за страхотно приключение или възможност за обучение“, дава пример Рикардо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шааа

    0 0 Отговор
    Какво е астрокартография? Най-просто казано тя представлява шарлатанство, облечено в научни термини.