Last news in Fakti

9 Септември, 2023 14:52 3 321 10

Стойчо Керев отговаря на въпроса "Можем ли да излъжем матрицата?"

  • стойчо керев-
  • нов филм-
  • матрицата

След броени дни ще бъде премиерата на най-новата му продукция - неговия трети филм

Журналистът Стойчо Керев – добре познат от радио-телевизионния ефир беше специален гост в предаването „Добър вечер, София".

„За мен радиото е една голяма страст“, сподели той, разказвайки с вълнение, за професионалния си път, започнал именно от радиото преди много години.

„Беше много забавно, защото с радиоколата за първи път в България правехме предавания на живо от различни места“, спомня си той.

Освен в радиото, Стойчо Керев е работил и в емблематичното за онова време тв предаване „Всяка Неделя“.

С днешна дата той е отдаден на режисьорската професия. След броени дни ще бъде премиерата на най-новата му продукция - неговия трети филм „Пробуждането. Можем ли да излъжем матрицата?“

„Той е включен в една голяма, но по-скоро странна поредица от разкази, които предстои да издам в книга“, разкри режисьорът.

Филмът разказва за времената, в които живеем, в синхрон с нашумялата концепция, лансирана и от холивудските продукции, че живеем в една матрица, от която се управлява светът.

„Тази концепция за матрицата е много по-стара, отколкото хората могат да си представят, защото освен във филмите „Матрицата“, присъствието ѝ е осезаемо и в тези, които започват от „една империя, в една далечна галактика…“, твърди режисьорът и допълни, че книгата му с разкази, ще бъде съвкупност от личната му гледна точка що за свят ни заобикаля, има ли приятелство в него и възможно ли е трудните времена в които живеем да ни оставят безразлични към всичко това.

„Във филма „Пробуждането. Можем ли да излъжем матрицата?“, става дума и за войната, която е много близо до нас, без да взимаме страна, ние просто намигваме на зрителя за това какъв късмет имаме, че това не се случва още по-близо в нашите граници“, допълва Стойчо Керев. Сценарият на филма е писан на магичния остров Тенерифе.

„Отидох там, защото, Тенерифе е мястото на което написах една от книгите си - „Измамна реалност“, там направих и предишния си филм и имам чувството, че легендата, че Тенерифе е част от Атлантида, може пък да е факт“, каза още режисьорът.

Как да спрем деградацията на мисълта – „Пробуждането“ е част от плана да се опитаме, ако можем всъщност да излезем от матрицата на всекидневния живот, посочи Стойчо Керев и допълни:

„Голямото предимство на тези, които четат книги на хартия е това, че буквите и съзнанието кореспондират директно с мисълта и тогава онова, което четеш влиза по-концептуално в теб“.

Във филма „Пробуждането. Можем ли да излъжем матрицата“ участват Мария Лалева, Иво Величков, психоаналитик, проф. Бойко Рангелов, Димитър Недков, хора които изграждат различна гледна точка за света, в който битуваме, посочи режисьорът.

"Ние предизвикваме хората да мислят, да разсъждават, готово решение не им даваме", подчерта режисьорът Стойчо Керев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    21 2 Отговор
    Бъди здрав Стойчо ти си един от малкото, поклон.
  • 2 Некак си

    6 2 Отговор
    Измамнически звучи всичко това.Ако можеше,всеки щеше да лъже Матрицата.
  • 3 Да, не само можем, НО

    18 0 Отговор
    И трябва. Ако останем в тази матрица, която ни се налага, ще изчезнем, като народ. Но и като индивиди ще бъдем ликвидирани. Как да излезем?
    Просто преставаме да живеем по нейните правила. Казваме на всички, които се опитват да ни затварят, да ни въвеждадат забрани за пътуване и купуване, без някакъв техен "сертификат", да ни унищожават културата, националните празници, всичко .. казваме им да си гледат работата. Няма да ги признаваме за наши началници и няма да им изпълняваме нищо. Ако те искат да си "боцкат" децата с неизвестно какво, нека. Ама нашите няма да им дадем. Ако те искат войни, нека ходят и са мрат сами в чужди войни. Просто започваме да живеем по наши си правила, които ние създаваме за НАС. Дали ще е някаква република, демокрация, социализъм или даже комунизъм, сами ще се съберем и ще си определим сами. Времето на сляпото подчинение на някакви самоизбрали се свърши. Тези не са ни никакви. Искат да са васали на посолството, Ами сами да са, без нас. И не може такива да ни представят нас пред света. Ние не сме ги избирали и упълномощявали. Никакви са....

    Коментиран от #4

  • 4 Въпрос

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да, не само можем, НО":

    Ти на колко годинки си, чедо...

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Можем ли да излъжем

    2 0 Отговор
    старата магарица ама лачена!?
  • 7 ха ха ха

    2 0 Отговор
    За Сатаната ли говорите? Изгоненият от Рая е много злобен, защото никога няма да бъде допуснат там отново. ;)

    Коментиран от #9

  • 8 Ти да

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    Не си поп за да викаш ,, чедо,,
  • 9 Чел ли

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха":

    Си Библията .
    Виж колко убийства е направил Бог 20 милиона.
    Сатаната , само 10 , в Библията го пише.
  • 10 Някой си

    0 0 Отговор
    Безспорно нашият Кашпировски е умен човек...като гледам колко гл..ци му се водят по акъла...