Last news in Fakti

10 Септември, 2023 10:05 2 033 8

Рецепта на деня: Маринована сьомга с розмарин на тиган

  • сьомга-
  • розмарин-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

Една чудесна рецепта, която да опитате още днес, за да бъдете винаги здрави и жизнени

Рецепта на деня: Маринована сьомга с розмарин на тиган - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 450 г филе от сьомга
  • 4 скилидки чесън
  • 1/4 ч.ч. балсамов оцет
  • 4 с.л. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 1 щип. черен пипер
  • 2 стръка розмарин

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да обелите скилидките чесън и да ги нарежете на парченца. След това всяко парченце се поставя в прясното филе от сьомга.

След това пасирате добре балсамовият оцет, зехтинът, кафявата захар и черният пипер. Нанасяте маринатата по филето и го оставяте така в хладилник, покрито за около два часа.

След това филето се отцежда от маринатата и се изпича в горещ тиган от двете страни до готовност. По желание се полива с маринатата, за да стане по-сочно. Декорирате с пресен розмарин и сервирате, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 086

    4 1 Отговор
    Розмаринът не би трябвало да е само за декорация.
  • 3 Ачова кифтету

    2 3 Отговор
    Само за свинско месо с кашу мисля ☝️
  • 4 ПЕНСИЯ

    5 2 Отговор
    КАТО Я НАМАЛЯТ ТАЯ ЧЕРВЕНА РИБА У НАС ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ ОТ РЕЦЕПТАТА СЕГА ЦЕНАТА И Е ПО СЛЪПА ОТ В КАНАДА
  • 5 Хасковски каунь

    2 3 Отговор
    С олио и бяла захар не става ли? С декорация стрък копър?
    Какви измишльотине с ни български подправки...
  • 6 пенционер

    3 2 Отговор
    сутрин закусвам с пушена сьомга , на обяд веяна сьомга а вечерта сьомга на скара, розмарина го давам на козата увеличава млякото
  • 7 Някой си

    5 0 Отговор
    Една чудесна рецепта, която да опитате още днес, за да бъдете винаги здрави и жизнени..ПРОЧЕТЕНО ВЪВ фАКТИ.... Да, ама не. Съгласен съм, ако сьомгата е уловена в реката, а не от отглежданите в рибарници. Сьомгата много бързо натрупва тежки елементи и не се препоръчва за редовна консумация...това от мен да го знаете.. все пак е по-добра от пангасиуса де...
  • 8 Механик

    3 2 Отговор
    Публикуването на подобни "рецепти" е подигравка с редовия българин.
    Редовия българин няма средства за таква скъпа рецепта. А тия които имат средства, не четат рецепти, още по-малко имат желанието да ги изпълняват.