Last news in Fakti

14 Септември, 2023 12:29 2 433 8

Почина най-високото куче на света

  • най-високото куче-
  • рекорд-
  • почина-
  • рекордьор

Догът Зевс беше висок 1 метър

Почина най-високото куче в света. Кучето Зевс, което държеше рекорда в книгата на Гинес от 2022 насам, е починало от усложнения след лечение за рак на костите, съобщиха от Рекордите на Гинес.

Зевс бе порода дог (Great Dane) и беше висок един метър. Рекордьорът беше едва на три години и щеше да навърши четири през ноември, предава Фокус.

Стройният четирикрак приятел е починал в ранните часове на вторник, с глава "в скута на любящата си собственичка Британи". Това сподели нейният баща, Дони.

Британи, която е от Бедфорд, Тексас, направи изявление на сайта на Рекордите на Гинес: "С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на нашето любимо куче Зевс, носителят на титлата на Рекордите на Гинес за най-високо живо мъжко куче. Зевс почина вторник сутринта от пневмония, причинена след ампутация."



Британи е получила Зевс като подарък от нейния брат, когато кутрето е едва на осем седмици. Тя винаги е искала да бъде собственичка на дог.

Длъгнестият опашатко е бил известен в Далас и Форт Уърт и хората често питали дали могат да го пояздят. Отговорът, разбира се, винаги бил "не". Зевс имал много силен характер и впечатляващият му ръст му е позволявал да прави пакости като например да пие от мивката и да краде храна от кухненските плотове.


"Зевс бе истински специално куче. Той беше нежен, любвеобвилен, огромен инат, но винаги щастлив да види семейството си и многобройните си приятели на приключенията си около Далас и Форт Уърт. Зевс живя голям живот за трите си кратки години и беше готов да срита задника на рака. Той имаше най-добрите лекари и сестри около себе си непрестанно, но накрая просто бе твърде болен", сподели Британи.

След като откриват болестта му, собственичката започва кампания за набиране на средства, за да осигури възможно най-добро лечение за любимеца си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлиян

    6 0 Отговор
    Всичко Има Край Дори Животът ни
  • 2 Котката Малина

    4 2 Отговор
    Почивай в мир, колега. Повече няма да пия вода от чешмата и да взимам храна от масата.
  • 3 Докто Радева

    7 1 Отговор
    Да се пие вода е лоша идея.

    Коментиран от #4

  • 4 Пациент

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Докто Радева":

    Съдържа микроби.
  • 5 Не и не

    6 2 Отговор
    Дебелата му и грозна собственичка го е стопила от sекс!
  • 6 болест на

    2 0 Отговор
    растежа има и при мъжете . 3,40 метра беше висок най-високия мъж . като жирав .
  • 7 въйй.....

    5 1 Отговор
    Сега кой ще пердаши стопанката ?
  • 8 12345

    3 0 Отговор
    Има и 1.50, ама не е подал заявка за регистрация.