Last news in Fakti

14 Септември, 2023 15:58 11 334 13

Раят на туристите - Италия въведе солена глоба, за която малцина знаят (ВИДЕО)

  • италия-
  • глоба-
  • туристи-
  • туризъм-
  • пътуване

Туристка предупреди за глобата и съветва гостите на Ботуша да

Раят на туристите - Италия въведе солена глоба, за която малцина знаят (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Туристка отправи предупреждение към други пътници, след като ѝ беше наложена солидна глоба за нарушаване на важен закон в Италия.

"Бяхме глобени с 80 евро, веднага щом пристигнахме в Италия. Не правете тази грешка", каза блогърката с никнейм leonoratraveldiary във видео на страницата си в Instagram.

Момичето обясни, че когато използват който и да е обществен транспорт в Италия, всички пътници трябва да валидират билетите за пътуване в специални машини след закупуването им, преди да влязат във влака или автобуса. Подобна валидация е въведена и в обществения транспорт в София.

„На гарите е зелена машина, в автобусите е жълта“, добави тя.

Други важни правила за туристите в Италия

По-рано на туристите беше напомнено, че в Италия всички посетители на обществени басейни са длъжни да носят плувна шапка, в противен случай може просто да не бъдат допуснати, пише pochivka.blitz.bg.

Междувременно рибарският град Портофино в провинция Генуа реши да въведе глоби от 275 евро за туристи, които „бездействат“ или се задържат твърде дълго, докато си правят снимки на популярни туристически места.

Освен това италианските власти предложиха да се глобяват хора, които повреждат паметници или други културни обекти, в размер от 10 хиляди до 60 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 9 Отговор
    Безсмислените и абсурдни глоби са признак, че системата изнемогва и е пред колапс.
  • 2 Ако не знаете...

    33 2 Отговор
    На площад Сан Марко във Венеция е забранено да седнеш където и да е.Минават служители и гонят хората.Няма и една пейка никъде.Все пак хората се изморяват.Грозно.Че там ходят хора от цял свят и млади и възрастни.

    Коментиран от #4

  • 3 Павел пенев

    22 11 Отговор
    Какво правите при италианските макарони? Това е най циганската и мафиотска държава в Европа в която може да бъдеш ограбен, пребит или убит.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ако не знаете...":

    В демократичният свят е така. Забраняват се елементарни неща, а после се обвиняват комунистите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Соваж бейби

    6 5 Отговор
    Турист в градски автобус на дали ще влезе ,първо не знае къде ходи ,спира от коя страна а за езика ?колко туристи знаят италиански ? А това за обществени басейни е още по смешно да не си ръсят въшките ли ще задръсти канализаията ,май по скоро е забарнено се пишка уж се оцветява вече ама са по скъпи препаратите.Както винаги една качествена реклама не може да направи блогер ,та и пари им давали уж не го вярвам.

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ганю

    4 2 Отговор
    не е машина бе коза такава
    ами се казва тимбратриче
    машините произвеждат а не печатат върху билети
  • 10 ТОГО

    11 0 Отговор
    Най-големият въглероден "отпечатък" оставя туристическата напаст. ЕВЕРЕСТ дори, също се пренасели с трупове на платежоспособни идиоти..
  • 11 турист

    0 0 Отговор
    Преди десетина години се разминахме с мъмрене от страна на кондуктора, но май са затегнали законите. Понеже са си вкъщи могат да си правят всякакви закони. Ако не ни харесват няма да ходим там.
  • 12 турист

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Разбира се, че туристите ползват градски транспорт и се оправят на английски. Във Венеция дневно се извървяват хиляди туристи. Ако не е градския транспорт няма как да дойдат.
  • 13 Боньо Фаса

    1 0 Отговор
    Италия е една страна на селяни и мафиоти. Целият им технически прогрес е благодарение на Германия през ВСВ. Италия не заслужава да е в Г7.