Last news in Fakti

19 Септември, 2023 16:31 3 261 9

Тайните на един секссимвол: Как Моника Белучи изглежда съвършено?

  • моника белучи-
  • секссимвол-
  • красота-
  • тайни-
  • грижа за кожата-
  • грижа за тялото-
  • актриса

Красотата на Моника Белучи идва от женствеността ѝ, както и от някои тайни ритуали за красота

Тайните на един секссимвол: Как Моника Белучи изглежда съвършено? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Наричат Моника Белучи италианска богиня и определено има защо. При всяка своя поява 58-годишната красавица приковава погледите с невероятната си женственост и сексуалност. Известната актриса е модел за подражание на куп жени по целия свят и то от десетилетия. Тя продължава да изглежда страхотно въпреки годините си.

Какви са тайните на неувяхващата ѝ красота, които я поддържат в отлична форма?

Ето към какви принципи се придържа актрисата, за да изглежда ослепително:

Хранене

Като една истинска италианка, Моника Белучи не може без вкусна храна.

"Зная, че не мога да ям брашно, хляб или паста. Но какво да правя? Не мога да търпя забрани. Понякога е необходимо малко удоволствие, нали? Вредно е, разбира се. Но още по-вредно е да се лишавате от всичко", споделя Белучи в едно от интервютата си.

Звездата обаче признава, че следва няколко строги правила. Винаги яде малки порции; в менюто ѝ трябва да има месо и риба, тъй като те съдържат много полезни компоненти и никога не забравя за зеленчуците, които трябва да са в големи количества, пише jenata.blitz.bg.

Спорт

Белучи винаги се е отличавала с фигурата си и дори през 90-те години, когато модата насърчаваше "слабостта", тя отказа да следва тенденциите.

"Вместо да ходя на фитнес, нося черно – много по-практично и по-хубаво е“, казва актрисата. Моника предпочита йога, пилатес, кикбокс и плуване. Последното е едно от любимите ѝ занимания, на което тя посвещава четири пъти седмично по 45 минути.

Грижа за кожата, лицето и тялото

Всеки ден на Белучи започва рано с контрастен душ, който събужда и тонизира кожата. След това актрисата почиства лицето си с тоник, нанася серум и запечатва всичко с хидратиращ крем с лека текстура. Според звездата тайната на дълготрайния грим е правилното почистване и овлажняване.

Моника често използва термална вода, с която пръска лицето си преди грим. Термалната вода предотвратява отрицателното въздействие на околната среда върху кожата, а също така предпазва от преждевременно стареене.

Грим

Актрисата се придържа към лекия грим. По правило тя нанася фон дьо тен, слага си черна спирала и в зависимост от настроението си може да добави ярък акцент на устните си.

Белучи предпочита яркочервените червила. Традицията да черви устните си с или без повод е наследила от бабите си, които не отивали на църква, без да си сложат алено червило.

Грижа за косата

По природа косата на италианската актриса е много красива. За да поддържа къдриците си във форма, Моника разрежда шампоана с вода, тъй като е сигурна, че концентрираният продукт е вреден. Освен това се старае да не използва сешоар, за да не увреди допълнително косата си.

Друг малък трик на Белучи е да използва зехтин, който придава на косата жизненост, блясък и мекота.

Размисли за красотата и стареенето

"Колкото повече любов, която да споделяме, имаме, толкова по-красиви сме", казва Моника.

За актрисата "да бъдеш красива" означава "да бъдеш женствена". Това не трябва да има нищо общо с природните дадености. Красотата, според нея, е отражение на всички житейски преживявания.

Трябва да се обичате такива, каквито сте. В крайна сметка съвършенство не съществува. Веднага щом дойде осъзнаването какво означава "да бъдеш красива", се случва невероятното. Тогава всички и без думи ще усетят цялата ви женственост и мистерия.

Моника Белучи е от хората, които се застъпват за естествеността. В същото време обаче тя не осъжда онези, които прибягват към хирургическа и инжекционна намеса.

Актрисата иска да живее дълго и изобщо не се смущава от бръчките си. Според Моника те са историята на живота ѝ и са част от нея.

"Жените на 50, 60 и 70 години все още са в добра форма и се превръщат в еталон за другите. Ние живеем по много различен начин в сравнение с нашите майки и баби и тук не става въпрос как изглеждате, а как се чувствате. Постепенната загуба на младостта ни дава възможност да погледнем на живота от друга гледна точка. Може би това се нарича привилегия на опита и зрелостта", признава актрисата пред арабския Vogue.

Въпреки възрастта си, от 30 години италианката е незаменима муза на Dolce&Gabbana. "Нейната красота е вечна. Тя е невероятна: истинска икона на Италия", казват за Белучи Доменико Долче и Стефано Габана.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моите

    14 4 Отговор
    Уважения! Успя да бъде една от най красивите и желани жени , през по голямата част от живота си ! Но по неписани закони , попадаше все на идиоти.

    Коментиран от #7

  • 2 Истината

    10 4 Отговор
    Еии голяма сладурана е тази и на тази възраст, стара чанта ама лачена както викат!!
  • 3 няма

    9 4 Отговор
    как да избягаш от бръчките и старостта.
  • 4 Баба Гица

    2 5 Отговор
    Фотошоп?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 млаДЖи меринджей

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Моите":

    Актрисата се придържа към принципите на ЛГБТИ (LGBTI) и дори много ги тачи, така че Господ си знае работата.
  • 8 Аз си мисля...

    2 0 Отговор
    Абе нее лоша..ама на Орнела Мути не мое сипА вОда на малкия пръст..

    Коментиран от #9

  • 9 Налудник

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аз си мисля...":

    И двете, дедо попе, и двете.