Last news in Fakti

21 Септември, 2023 15:15 1 403 5

Две индийски слоници са най-новите попълнения на столичния зоопарк

  • слон-
  • зоопарк-
  • софия

Животните са пристигнали от зоологическата градина в Аугсбург, Германия

Два индийски слона са най-новите попълнения в столичния зоопарк. Животните са пристигнали от зоологическата градина в Аугсбург, Германия, информира БНТ.

Слоновете са женски и носят имената Фрося и Луиза. Те бяха разтоварени с кран в новия им дом в зала "Гиганти" на столичния зоопарк. Животните бяха пуснати първо във вътрешните им пространства, където ще прекарат известен период на аклиматизация.

Двете слоници стават част от зооколекцията на Софийския зоопарк след решение на Европейската племенна книга за азиатските слонове.

И двата слона са изключително умни и се отличават с ярка индивидуалност, посочват от столичния зоопарк. Те обичат водата, да си играят с автомобилни гуми и да правят кални и прашни бани.

В обновените заграждения за слонове в зала "Гиганти" са осигурени условия за отглеждането им съобразно техните навици - има басейни във външните заграждения, сенници, високо поставени хранилки и подходящо средово обогатяване като специална метална топка за слонове, гуми, дънери и пясък.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    7 3 Отговор
    Всички зоопаркове да се закрият, стига робство за животни, те живеят в природата, а който иска да ги гледа да си пусне анимал планет.
  • 2 зелен петел

    3 1 Отговор
    Слоници вече си имаме,терористи също,само не пристигат платените от нас амерски Еф-ки. Чертежи някакви.

    Коментиран от #3

  • 3 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "зелен петел":

    И най-важното- слониците не са индийски, от Германия са - индийските слоници са от БРИКС!
  • 4 Българин

    2 3 Отговор
    И най-важното- слониците не са индийски, от Германия са - индийските слоници са от БРИКС! Това значи , че са евроатлантически!
  • 5 Хахохи

    5 0 Отговор
    След като умря стария слон, който от дете го помня, беше в реда на нещата да имаме нови. Защо 2 женски, ще попитам аз?!? Това си е дискриминация спрямо силния пол на земята.