Last news in Fakti

23 Септември, 2023 16:21 2 392 0

7 храни за по-бърз метаболизъм

  • храни-
  • метаболизъм-
  • отслабване-
  • мазнини-
  • бърз метаболизъм

Най-препоръчителните храни, които да включите в менюто си, ако искате бързо да свалите мазнини Сьомга

7 храни за по-бърз метаболизъм   - 1
Снимка: Shutterstock

С напредване на възрастта отслабването става все по-трудно. Поради тази причина, в допълнение към балансираната диета и упражненията, има определени действия, които можете да предприемете, за да подобрите способността си да изгаряте мазнини, да стабилизирате енергията си и да сведете до минимум риска от заболяване.

Яденето на храни, богати на антиоксиданти, може да ви помогне да управлявате глада и желанието за храна, като същевременно подобрява цялостното ви здраве.

Ето седем от най-препоръчителните храни, които да включите в менюто си, ако искате бързо да свалите мазнини.

Сьомга

Сьомгата е богата на омега-3 и е добър източник на постни протеини. Сьомгата не само ви засища, но и кара кожата ви да сияе, намалява риска от заболяване и дори намалява глада.

Авокадо

Авокадото помага за поддържане на кожата и косата подхранени и също така понижава кръвното налягане поради съдържанието на калий. Въпреки че са с много високо съдържание на мазнини, те се свързват със загуба на тегло, тъй като ви помагат да заситете.

Ядки

Ядките са чудесна закуска за отслабване, защото са богати на фибри, здравословни мазнини и протеини. Неговите хранителни вещества помагат за намаляване на риска от хронични заболявания като диабет и сърдечни заболявания.

Шоколад

Шоколадът може да не е първото нещо, за което се сещате, когато става въпрос за по-добро хранене след 40, но парче шоколад след вечеря може да направи чудеса за вашето здраве. Най-препоръчително е да прибягвате до варианти, съдържащи над 80% какао.

Горски плодове

Горските плодове ще ви осигурят фибри и ще задоволят глада ви, за да задоволят желанието ви за сладко. Цветът е отличен индикатор за концентрацията на хранителни вещества в него.

Чесън

Чесънът е чудесен източник на здраве, особено за жени над 40 години. Можете да минимизирате загубата на костна маса, като увеличите нивата на естроген. Освен това е богат на хранителни вещества за много малко калории и добавя вкус към храната ви, така че ще се наситите с по-малко храна.

Морков

Морковите са богати на бета-каротин, който се превръща във витамин А, много добро хранително вещество, което поддържа имунитета и подобрява здравето на очите. Освен това е богат на калий за стабилизиране на кръвното налягане, фибри за по-добро храносмилане и витамин К за здравето на костите, пише "Дарик", познавайки се на Рамблер.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА