Last news in Fakti

25 Септември, 2023 09:48 6 505 3

Ето кои са най-студените майки според зодията

  • най-студена-
  • майка-
  • зодия-
  • дева-
  • козирог

Това представителките на Козирог и Дева

Ето кои са най-студените майки според зодията - 1
Снимкa: Shutterstock

Емоционалната студенина и майчинството са много противоречиви понятия. Но в контекста на семейните отношения не толкова рядко срещаме такива хора. Невъзможно е да се каже, че това определено е лошо. Студената майка не е тази, която не обича детето си, а тази, която умее да общува с него, без да проявява обич. Проявяването на нежност без причина не е неин навик. Тя може да бъде взискателна, безразлична, дистанцирана, но дава полезни уроци на младото поколение.

Козирог

Качествата на Козирога са естествената противоположност на майчиния образ, който е въплътен в знака Рак в другия край на оста. Атмосферата на майчинството е мекота, сълзливост, чувственост, комфорт, грижа, съпричастност и обич - черти, присъщи на много жени Рак.

Атмосферата на Козирога има съвсем други характеристики - дисциплина, сдържаност, студенина, сухота, ограниченост, аскетизъм, взискателност. Козирогът се свързва със строга йерархия и почти военен ред, работа и издръжливост. Козирозите не са естествено меки и емоционални.

Майките Козирог са взискателни и строги към децата си. В реалния живот това може да се прояви във факта, че майка с подчертано влияние на Сатурн или Козирог в картата не реагира правилно на емоционалните нужди на детето, тя просто не ги усеща. Може да ѝ се стори, че нежността, проявена неподходящо и в неподходящ момент, ще разглези детето или ще подкопае нейното положение в семейството, което ще я направи по-уязвима и без авторитет. Такава майка може да изисква от детето стриктно изпълнение на задълженията, от които тя е в състояние да състави цял списък - от учене до миене на пода у дома. Нейното възпитание укрепва детето, прави го самостоятелно и адаптирано към живота.

Дева

Девата показва любов чрез действия, а не чрез думи. Този знак се отличава с организираност, благоприличие, интелигентност, категоричност и склонност към възприемане с ума, а не с вътрешността. Това е великият наредител, вечно оценяващ и коригиращ всичко и всички.

Девата, за разлика от Козирога, е по-гъвкава и умее да приема обстоятелствата и да се адаптира към тях. Козирогът е по-тежък в това отношение, светът трябва да се огъва под него, а не обратното. Под формата на майка Девата може да бъде икономична и благоразумна. Тя знае, че е отговорна за задоволяването на основните нужди на домакинството си, като комфорт, храна, чистота и т.н. Тъй като е отговорна, понякога дори твърде отговорна, Девата влага всичките си усилия, за да се превърне в идеален изпълнител. Нейната любов и грижа се проявяват в обслужването на близките. И понякога тя напълно забравя, че нейната релаксация, топлина и емоционална отзивчивост могат да бъдат много по-търсени. „Ниската емоционалност“ не означава „лоша майка“.

Не се съмняваме, че повечето Козирози и Деви компенсират студенината в общуването с правилно възпитание, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диня

    7 1 Отговор
    Козе розете се сухари по природа
  • 2 Вергина

    1 3 Отговор
    Може и да е вярно. Майка ми беше козирог и не й вярваха, че е тая зодия - нищо общо с гореописания хладилник.
  • 3 Б&Б

    3 1 Отговор
    Има много случаи, в които хората не се вписват в характеристиките на зодиакалния си знак.Нямам нищо общо с двете зодии.