Last news in Fakti

25 Септември, 2023 11:19 1 610 16

Динко Вълев е готов да финансира легнали полицаи в село Прилеп

  • динко вълев-
  • село прилеп-
  • инциденти-
  • легнали полицаи-
  • финансиране

Заради зачестилите инциденти в този участък, който е част от Ришкия проход, жителите на селото искат поставянето на легнали полицаи

Комисия и експертна група обследват пътя в сунгурларското село Прилеп, който се превърна в ковчег за много хора.

БЛИЦ припомня, че само преди по-малко от месец там загина 6-годишно дете, пометено от тир, а роднините му за отмъщение заклаха шофьора Руско.

Заради зачестилите инциденти в този участък, който е част от Ришкия проход, жителите на Прилеп искат поставянето на легнали полицаи.

Кметът Чани Стойчев e изпратил писмо до Областното пътно управление в Бургас. В него той отбелязва необходимостта от монтирането на изкуствени неравности, тъй като интензивността от тежкотоварния трафик се увеличава, а шофьорите се движат с висока скорост без да спазват ограниченията в населеното място.

След неговото писмо на място са изпратени експерти от Областното пътно управление и Пътна полиция, за да преценят какви са вариантите, уточнява Флагман.бг.

Решено е да бъдат поставени легнали полицаи на три места за ограничаване на скоростта, уличното осветление също ще бъде подобрено за безопасността на жителите.

Желанието е това да стане до края на тази година. Процедурата обаче е изключително тромава.

Динко Вълев от Ямбол, който също е участвал на огледите на Комисията, е готов да финансира изкуствените неравности на пътя, каза самият той. Съвсем скоро той отвори крайпътно заведение в района и било в негов интерес да намалят инцидентите в селото.

„Ако държавата няма пари и не иска да постави легнали полицаи, аз съм готов да го направя още сега“, казва той. Дори така обаче процедурата пак е дълга и едва ли може да се случи до Нова година.

Катастрофите в с. Прилеп са ежедневие, а смъртните случаи вследствие на инцидентите се увеличават всяка година. Само от началото на 2023 г. загиналите в този участък са петима.

Кметът Чани Стойчев, че очаква компетентните институции да се задействат, за да се намали черната статистика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    16 4 Отговор
    не се трае ! Една торба пари събра от бежанците , сега "благодетел" го играе !

    Коментиран от #7, #16

  • 2 Аааа?

    5 1 Отговор
    А пешеходни пътеки пред къщите на бабите?...?....!
  • 3 Пенелопа

    8 0 Отговор
    Цяла година се надявах, че м. Септември ще го обявят за кмет на София
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Калпазанин

    7 0 Отговор
    Тва може да го публикуева само мисирка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тралала

    7 0 Отговор
    Да вземе да инвестира в някой друг пожарогасител този селянин, че му се "самозапалва" автоморгата всеки път, като се понапълни.
  • 9 Легнал полицай

    6 0 Отговор
    При поставянето на легнали полицаи ,какви са последствията ,камиона бие спирачки ,после форсаж после пак спирачки ,при удара в легналия полицай с 60-80 км става страшно за съседните къщи ,живо земетресение .Турция по две камери в селото свързани с граничния пункт .На излизане от страната първо плащаш глобите после печат в паспорта ,като му се съберът 1000 € глоби а може и взимане на книжката за месец всички ще станат примерни .Но най доброто решение е изваждане на трфика извън града
  • 10 кмета чакал

    4 0 Отговор
    бургас . тировете мачкат , а не трябва . Друг вариянт е обходен път, но е по скъпо . да иска от хотлйери и ресторантьори сега са се налапали до пръсване с пари .
  • 11 ИВАН

    6 1 Отговор
    Аз пък ще финансирам премахването на всички легнали полицаи в цяла България - що за маломие - да разваляш нарочно и без това скапаните пътища, хората трябва да имат съвест и мозък в главите си, а не да отглеждаме олигофрени, които само от легнали полицаи разбират
  • 12 Справедлив

    5 0 Отговор
    Стига сте ну занимавали с тоз престъпник! Мястото му е взатвора, а не в медиите!
  • 13 Афганистан Сириец

    6 0 Отговор
    Този е обикновен престъпник, не ни занимавайте с неговата персона- пишман благодетел
  • 14 ТИР

    1 1 Отговор
    Така наречените
    (легнал полицай ) са опасни и вредните за автомобилите,особено зимата могат да доведат до ПТП,,,
    Такива творения на инженерната мисъл правят невъзможно преминаването им от камиони с повече от 8 километра при разрешени 30,,,
  • 15 Факт

    4 0 Отговор
    На Запад им казват "спящи полицаи",но това в пълна сила важи за нашата жалка действителност.Тук се чака да умре някой и тогава ,евентуално да се вземат мерки.Мили хора ! Държава - НЯМА !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.