Last news in Fakti

26 Септември, 2023 08:54 1 045 4

ChatGPT вече може да говори, както и да отговаря на изображения

  • чатбот-
  • говорим език-
  • говори-
  • chatgpt

Хората могат да качат снимка от продуктите в хладилника си и чатботът ще им даде списък с ястия, които могат да приготвят

ChatGPT вече може да говори, както и да отговаря на изображения - 1
Снимкa: Shutterstock

OpenAI пусна версия на популярния чатбот ChatGPT, който може да общува с потребителите чрез говорим език. Както при Alexa на Amazon, Siri на Apple и други цифрови асистенти, потребителите могат да говорят с ChatGPT и той ще им отвръща, пише Kathimerini, като базира публикацията си на New York Times, цитирана от dariknews.bg.

За първи път ChatGPT може да отговаря и на изображения. Хората могат например да качат снимка от продуктите в хладилника си и чатботът ще им даде списък с ястия, които могат да приготвят.

"Опитваме се да направим ChatGPT по-лесен за използване, както и по-полезен“, заявява вицепрезидентът на OpenAI за потребителски и корпоративни продукти.

Проектиран от компанията Open AI, ChatGPT е предназначен да говори – той може автоматично да отговаря на писмени въпроси по начин, който често се доближава до човешкия, до степента, в която използването на технология е незабележимо.

През следващите две седмици, заявяват от компанията, новата версия на чатбота ще започне да бъде достъпна за всеки, който се абонира за ChatGPT Plus, услуга, която струва 20 долара на месец. Но ботът може да отговаря само с глас, когато се използва от iPhone, iPad и Android устройства.

Alexa и Siri отдавна предоставят опции за гласово взаимодействие чрез смартфони, лаптопи и други устройства. Но чатботове като ChatGPT и Google Bard имат по-големи езикови умения, тъй като могат да пишат бързи имейли и да отговарят на всяка тема, която им бъде зададена.

Базираният в Сан Франциско Open AI представи ChatGPT през ноември 2022 г. и оттогава общественият интерес по света постепенно нараства. Експерименталният чатбот с изкуствен интелект може да отговаря убедително на различни въпроси, да пише текстове в сферата на различни науки (подходящо за публикуване дори в научни списания), да пише стихове и песни и т.н. Способността му се дължи на факта, че той черпи богата информация от интернет, която след това обработва и комбинира, имитирайки стила на лекар, журналист, студент, рок звезда и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Защопъкне

    1 1 Отговор
    Който може да се справя с интересите си и без и чат бот то с него само ще разшири възможностите си. Който не се справя и с два чатбота ще му е постна манджата. Другото са сметки без кръчмар ...