Last news in Fakti

28 Септември, 2023 13:57 6 408 0

Модните тенденции тази есен - семпли, изчистени и класически

  • мода-
  • есен-
  • модни тенденции-
  • цветове-
  • есенна мода-
  • облекло-
  • аксесоари

Тази есен залагаме на лесните комбинации, класическите есенни цветове и семплите визии

Модните тенденции тази есен - семпли, изчистени и класически - 1
Снимки: Shutterstock

Тази есен ще е посветена на приглушените цветове и семплите модни решения, казват специалистите от GLAMI за есенните тенденции на 2023-та.

Модните есенни тенденции за 2023-та вече са тук, за да ни напомнят да забавим темпото и да се насладим на оцветеното в есенни краски настроение. Като семпла, но висококачествена може да се определи модната муза на този сезон – с гардероб, в който има само наистина необходими артикули, които не са предназначени за привличане на голямо внимание към тях, но притежават простота и класическо излъчване, актуални за всички времена.

Цветовете на есента

Този есенно-зимен сезон е по-скоро семпъл от модна гледна точка, така че съответно и цветовата му палитра е по-приглушена. Цветът, който със сигурност ще се откроява, е класическото за всички времена червено, но тази есен до голяма степен ще е издържана в сиво, бяло и черно.

Все пак синьото и кафявото също бяха отразени на модните подиуми, а и не можем да игнорираме розовото – влиянието на Барби все още е достатъчно силно, що се отнася до наличните тенденции. Според данните, събрани наскоро от GLAMI, водеща модна търсачка в България, изглежда, че тенденциите вече са ясно определени, когато проследим най-кликваните цветни филтри. Вечни и класически – това са актуалните цветови комбинации, които се открояват – сиво с бежово, червено с черно и кафяво с кремаво.

Лесни за комбиниране тоалети

Когато си представите удобно, бюджетно облекло, подходящо за носене през целия ден, на преден план се появяват дънки, бяла риза, мокасини, черна рокля и голяма (в идеалния случай в неутрален цвят, напр. черна) кожена чанта. Точно те са и тези артикули, които могат да се носят, без да се притесняваме от повторение, през целия сезон. Есента не е есен без поне един напълно черен тоалет в гардероба ни. Цялостните черни визии никога няма да ни омръзнат. За да е по-интересно, може да се комбинират с различни текстури като кашмир, сатен и кожа.

Все още не можем да се откажем и от кожените якета и блейзъри – те все пак са класики в модния жанр, които никога не са ни подвеждали. Този сезон има тенденция и към носене на по-широки и обемисти модели.

Всичко за обувките

Сред най-популярните категории в GLAMI са обувките и чантите. Време е да кажем сбогом на сандалите (поне до следващото лято) и да запълним празнотата с най-добрите есенни обувки като комфортните кецове и ботуши. И тази есен няма да мине без присъствието на бели маратонки, но ще са от полза и обувките с обемни подметки.

Ботушите сами по себе си са си есенна класика, а през 2023 г. ще са по-универсални от всякога. От елегантния силует на ботушите Челси - до суровия чар на ботушите с връзки като Dr. Martens, тези високи до глезена красавици могат да се комбинират безпроблемно.

Що се отнася до чантите, тенденциите клонят към големите чанти, удължените чанти и чантите с малка дръжка. И все пак всяка чанта, която е семпла, фина и най-важното – секси, е това, което се вписва в цялостната есенна тенденция. Това вече се регистрира от анализа на септемврийските данни на потребителите в GLAMI, като водещите марки в предпочитанията на българите са Nike, Adidas и Guess. Класическите модели на тези марки се характеризират със семплост, но и с неостаряваща елегантност.

Без значение какъв е стилът ви, бюджетът или нуждите ви, тази есен направете простички избори, комбинирайте стари, класически артикули, които вече имате, с нови такива и ги носете с увереност. Когато пазарувате, мислете за комбинациите, които можете да направите, а не се поддавайте на моментното желание да закупите нещо, което ви е харесало или купувате за конкретен повод. По този начин ще си създадете едновременно модерен и актуален, но и вечен гардероб, на който ще се радвате дълго време.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА