Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 11:32 5 683 7

Заснеха Брус Уилис по време на разходка (СНИМКИ)

  • брус уилис-
  • разходка-
  • деменция-
  • болест-
  • здраве-
  • състояние

През изминалата седмица съпругата на екшън звездата даде подробности за състоянието и болестта му

Заснеха Брус Уилис по време на разходка (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Близо седмица, след като съпругата на Брус Уилис даде подробности за болестта му - фронтотемпоралната деменция, актьорът бе заснет от папараците на разходка с бодигарда си.

Екшън звездата от емблематичния кино хит "Умирай трудно", която сложи край на кариерата си, след като беше диагностицирана с афазия и след това деменция, вече не напуска много често семейния дом. В редките случаи, когато го прави, го придружават приятели или поне бодигардът му, пише агенция "Фокус".

Ема Хеминг Уилис, съпругата на 68-годишния Брус, каза само преди дни, че не може да знае със сигурност дали партньорът ѝ е наясно с болестта, от която страда. Жената, от която Уилис има две дъщери, се появи в шоуто "Today" и разказа какво означава диагнозата деменция както за страдащия, така и за неговите близки. Ема е тази, която полага най-много грижи за Брус.


"Това, което научих е, че деменцията е тежка. Трудна е за диагностицирания човек. Тежка е за семейството. И не е по-различно за Брус, или за мен, или за нашите момичета. И когато казвам, че е семейна болест, наистина е така. Мисля, че това е благословия и проклятие. Знаейки какво се случва с Брус, това го прави малко по-лесно", каза съпругата на Брус, обяснявайки, че е добре, че е осъзнала какво означава болестта, дори и да е болезнено.

На последните папарашки снимки Брус Уилис се появява в кола, на седалката вдясно от шофьора, на разходка из квартал на Лос Анджелис, придружен от бодигарда си. Усмихнат, с шапка и спуснат прозорец, звездата изглеждаше, че се наслаждава на излизането и се оглежда с любопитство.


Съпругата на Брус Уилис Ема Хеминг се обърна към Instagram във вторник, за да отправи емоционална молба към своите последователи на фона на болестта на нейния съпруг. Тя моли феновете, които засичат Брус по улицата да не подвикват по него, защото той може да е дезориентиран.

Брус има фронтотемпорална деменция (FTD), рядка форма на деменция, а Ема работи усилено, за да повиши осведомеността за болестта, споделяйки разочарованието си от "неуважителния" подход на лекарите към състоянието на нейния съпруг. Основните методи за лечение на състоянието са говорна и езикова терапия с цел възстановяване на комуникативните функции и изследване на нови методи на изразяване.

"Сега съм раздразнена", казва тя. "Когато т. нар. медийни лекари говорят за деменция, те казват "Болестта на Алцхаймер и друга деменция", фронтотемпорална деменция FTD е "другата деменция" и позволете ми да ви кажа нещо за това заболяване. То е реално, то е някъде там и ще ви постави на колене. Мисля, че е лоша услуга и е абсолютно неуважително тези "други деменции" да бъдат поставени в тази категория. Мисля, че е наистина важно за нас да знаем какви са тези заболявания и да ги наречем както трябва, защото от това идва объркването", категорична бе Ема, която заедно с бившата съпруга на Брус Уилис Деми Мур и всичките му деца са неотлъчно до актьора в тежките дни на болест и несигурност.

Какво е фронтотемпорална деменция?

Фронтотемпоралната деменция е най-често срещаната форма на деменция при хора под 60 години и няма лечение за болестта. FTD засяга еднакво мъжете и жените. Повечето случаи се диагностицират при хора на възраст 45-65 години, въпреки че може да засегне и по-млади или по-възрастни хора.

Симптомите на FTD започват постепенно и прогресират стабилно и често включват драматични промени в поведението като псувни, нарушена преценка, емоционално отдръпване от другите, загуба на енергия и по-рядко говорене.

Проблемите с речта на Брус първоначално са го диагностицирали с афазия, състояние, което затруднява хората да говорят, четат, разбират и пишат.

Много хора, страдащи от това състояние, правят грешки с начина, по който формулират изреченията - например избират грешна дума или неправилно сглобяват думи, правят грешки с начина, по който съставят изреченията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    34 1 Отговор
    Защо не оставите този велик актьор и семейството му на мира! гадно е да се занимаваш с тъгата на хората!

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Злати Минкова

    3 3 Отговор
    Значи моят дядо като го споходи втория инсулт - по същия начин изглеждаше.
  • 5 Aлфа Вълкът

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Ами те семейството му го изкарват на показ,
    горе има интервю с жена му.
    Чудят се как да му придобият имуществото рано-рано и да ползват авторското му право, този човек горе на снимката няма възгледи да почине още 10г поне. А тия го изкараха, че до 1г е пътник.
    Ще гледаме Умирай трудно 5 ли 6 ли е следващият с Брус Уилис правен от ИИ.

    Коментиран от #7

  • 6 За съжаление

    4 0 Отговор
    Нечовешко е да дебнат Брус Уйлис и да го снимат! Оставете човека на мира! Всички знаят, че е болен. Гледах един такъв човек с деменция, бил навремето важна личност, доктор с голяма къща, обиколил целия свят, но деменцията го беше променила, не познаваше децата си, не знаеше кой е той, не разбираше, че е в своята къща, беше трагично.
  • 7 Ако разбираш нещо де

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Вълкът":

    Семейството му не го изкарват на показ, а го разхождат, той не е затворник и има нужда от чист въздух, разходки и движение, за да се забави развитието на болестта.