Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 10:05 1 953 5

Рецепта на деня: Сладкиш без захар и без глутен

  • сладкиш-
  • десерт-
  • без захар-
  • без глутен-
  • какво да сготвя

Здравословен десерт

Рецепта на деня: Сладкиш без захар и без глутен - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч.ч. брашно без глутен;
  • 1 ч.ч. еритритол;
  • ¼ ч.ч. какао;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • ½ ч.л. сол;
  • 1 с.л. ябълков оцет;
  • 1 ч.л. ванилов екстракт;
  • 6 с.л. лъжици неподсладено ябълково пюре;
  • 1 чаша вода

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре.

Добавете ваниловия екстракт, ябълковия оцет, както и неподсладеното ябълково пюре. Разбъркайте. Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно.

Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка. Извадете готовия блат, след като изстине. По желание, можете да съхранявате и във фризер, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами,

    9 0 Отговор
    Изкуственият подсладител еритритол, считан за един от най-безопасните, и заради това широко използван, повишава значително риска от инфаркти и инсулти.
  • 2 111

    8 0 Отговор
    Внимавайте с подсладителите, особено когато се използват в големи дози!
  • 3 Фон дер Миндер

    4 0 Отговор
    Тва от порциона на муфлоните в зоопарка ли преписахте ?
  • 4 Абвгд

    6 0 Отговор
    Изкуствените подсладители са канцерогенни.
  • 5 д-р Емилова-Пъдпъдъкова

    7 0 Отговор
    Айде сега в БГ само Киро Мегапростото яде безглутен и затова е без мозък, моля стига с тия просто тии. Алергия към глутен имат около 3% от хората, тоест никой. Стига вече безглутени, вегани, спирулини, матча, и други кретении.