Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 08:17 1 715 32

3,5 млн. лева е изкарала Лили Иванова за година

  • лили иванова-
  • приходи-
  • печалба-
  • пари

Не цялата сума обаче е чиста печалба

3,5 млн. лева е изкарала Лили Иванова за година - 1
Снимкa: БГНЕС

Естрадната прима Лили Иванова е изкарала рекордно голяма печалба за миналата 2022 г. видно е от финансовите отчети на нейната фирма „ЛИ 1”, подадени наскоро към НАП. Според тях от концертна дейност звезда на българската музика е успяла да спечели цели 3,5 милиона лева. Не цялата сума обаче е чиста печалба, а след покриването на разходите на дружеството и плащането на данъците, за нея останали 1,6 млн. лева. Колосалната сума, разделена на 365, колкото са календарните дни в годината, показва, че Лили ще разполага с по 5 бона на ден за харчене и несъмнено си е подсигурила спокойни старини. Гонещата 90 мегазвезда в продължение на няколко години беше на загуба от фирмата си, тъй като концертната ѝ дейност беше временно стопирана заради пандемията, но след като възобнови сценичните си изяви, Лили е успяла да навакса финансовите щети и отново заема челното място в класацията за най-богатите поп певци у нас.

Основна заслуга за чутовните ѝ приходи имат националните турнета, които тя всяка година прави. Въпреки че цените на билетите вече не са по джоба на всеки и в някои градове стигат до 200 лева на човек, залите продължават да се пукат по шевовете от екзалтирани фенове на естрадната легенда. Макар да не ѝ липсва подкрепата на спонсори, Лили сама покрива част от разходите за наем на зали, светлинни ефекти, реклама, заплати и настаняване на огромния си екип. За всички тези пера естрадната легенда е похарчила половината от приходите на фирмата си. По най-скромни изчисления при дългогодишната си кариера естрадната икона е натрупала над 20 млн. лева спестявания. Огромна част от парите отлежават по сметките на нейната фирма, а други са вложени в недвижими имоти, пише в. "Ретро".

Както стана ясно преди 3 месеца, певицата вече е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова“, лишавайки роднините си от възможност да претендират и за стотинка от него. Задачата на фондацията ще бъде да популяризира за вечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името ѝ за бъдещите поколения като творец с изключително голям принос за българската култура. Фондацията ще организира всякакви културни събития и дейности - концерти, инсталации, изложби. Ще създава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всякакъв вид литературни, печатни и потребителски продукти, представящи Лили Иванова като икона на българската музика.

Макар да има по-голяма сестра, две племеннички и внуци от тях, звездата предпочете да прехвърли цялото си имущество, спестявания и правата върху творчеството си именно на своята фондация, което роднините ѝ възприели като кръвна обида. В последните месеци отношенията помежду им били смразени.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като има балъци ше има и милионери

    11 12 Отговор
    Таз на балкона да ми вие ше излена да я ритна

    Коментиран от #14

  • 2 Леля Гошо

    18 5 Отговор
    Какво и броите парите? Вместо да злобеете, ходете и вие на турнета, пълнете залите, пейте и печелете.
  • 3 Гост

    14 5 Отговор
    Еееее, тая ще дойде голям нарцис! Да си оставиш парите някой да те възхвалява? Като фараоните с пирамидите! Жалко, парите могат да я ‘поддържат’ вечна по друг начин!
  • 4 ККК

    6 7 Отговор
    Ще ги носи в Орландовци

    Коментиран от #15

  • 5 Лили

    14 3 Отговор
    има добър продукт и хората го купуват. Няма значение колко струва.
  • 6 Предлагам

    13 7 Отговор
    Един ден зала Армеец да вземе нейното име. Направи голям принос за Родината. Тук комшиите кръстиха цял национален стадион на един бездарен и недоказан певец, та ние на такава заслужила жена, можем да кръстим поне една зала за концерти.
  • 7 Име

    3 16 Отговор
    Тя е НРБ икона, не българска. Не забравяйте, че за много Българи НРБ е чужда, съветска, натрапена държава, на селяндурите.

    Коментиран от #17, #21

  • 8 Ден

    19 0 Отговор
    Голяма глупост е направила ,смятайте въпросните лица които ще управляват фондацията ще си пълнят гушките като гладни гъсоци !
  • 9 Читател

    24 3 Отговор
    Има неоспорим талант и е работохолик с желязна дисциплина .Парите и са изработени с труд ,а не крадени .Защо вдигате толкова пара ? За крадците си мълчите ,а на Лили все парите броите .Огледайте се да видите другите таланти по света от нейното ниво какви пари правят и на какво уважение се радват ,а тук в България си имаме една истинска звезда и все се чудите от коя страна да я изхапете .Българите не заслужаваме никаква светлина ,защото ще я унищожим със злобата и завистта си !
  • 10 лили не е бедна и може

    2 8 Отговор
    да дари на СОС , топлофикация, на червен кръст и червен полумесец . и другите певци са се замогнали .
  • 11 Как

    14 2 Отговор
    Тя ги е изкарала с нейния труд. Не ги е откраднала от държавата или евро фондовете. Пяла е плащали са и. На 80г. лесно ли е да пееш час и половина пред 1000 човека?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сталин

    11 10 Отговор
    Само някой мазохист може още да ходи на концерти на тая мумия,която някой е излъгал че може да пее
  • 14 яко дебил поколение

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Като има балъци ше има и милионери":

    Ех това ново безмозъчно и ръчно довършено поколение
  • 15 не бъди толкова ебрап

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "ККК":

    помисли първо за близките си и после мисли за другите!
  • 16 Ивицата Гиза

    4 4 Отговор
    Вече може да си облицова пирамидата с алабастър от горе до долу.
  • 17 САП

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    А сегашната РБ на кого е?

    На подлога на краваристан и ЕС бюрократите на мутрите, мафиотите, продажните политици, чалгата.

    И НРБ и РБ са си наши, колкото да се правим на невинни и чуждопоклонници. Много е зависило от нас. Предишното поколение се борило и надявало на нещо, а сегашното чака на готово или смята че тревата от другата страна е по зелена бяга към по зеленото (без надежди и мечти -освен за лъскави дрънкулки и джаджи).
    Поколение ознаменуващо победата на капитализма над социализма.

    ЧАСТ ОТ РЕЧТА НА Алън Фостър Дълес, шеф на ЦРУ, след края на втората световна.
    От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството с една дума, каквато и да е безнравственост.
    В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и п

    Коментиран от #18

  • 18 САП

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "САП":

    Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.

    Ти радваш ли се на тази картинка?

    Аз не.
  • 19 абе,

    12 0 Отговор
    Я напишете един нищоправещ депутат,единствено пърдящ в депутатски стол и никога не изказвал се на трибуна и не взел дори едно участие в дебат/то пък едни дебати у нашия парламент/ колко изкарва на година само с присъствие като бройка за контролирано от партииката му гласуване.

    Коментиран от #24

  • 20 Браво на Лилето!

    5 0 Отговор
    Да не забравяме, че много хора работят за нея и получават немалки заплати.
  • 21 Виж си календара

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    От 35 години Лили Иванова пее в Република България. Тази година - също. Ако си забелязал, защото може и да не си. Затова си виж календара и се ориентирай в спомените си.
  • 22 Поклон

    7 3 Отговор
    Поклон пред таланта и упоритостта на тази велика жена. Двойно и тройно да изкара си ги заслужава, защото с таланта и труда си ги е спечелила. Стотици милиони окрадоха нашите родни политици, фалираха банки, раздаваха милиони на техни фирми и близки, а сега пак се гласят да крадат и то без труд, само с мафиотски прийоми, независимо колко ги мразим,а Лили Иванова е звезда, която всички боготворят. Бъди жива и здрава още дълги години да радваш българите, а дано Бог се погриже за предателите наши.
  • 23 Чудо голямо !

    4 5 Отговор
    Да е пикая на парите.Едно дете не е отгледала.
  • 24 дзверо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "абе,":

    Имаме такъв депутат от Кюстендил, казва се Калфин. За толкова години един път не е излязъл поне да се прокашля по микрофона!
  • 25 дзверо

    4 2 Отговор
    А по темата, браво на Лили! Заслужила си е всеки лев който е изкарала през живота си!
  • 26 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "За протокола":

    Тя не си е направила труд поне едно дете да осинови ако е имала проблем и е стерилна ?!най малкото нещо да отгледаш дадеш ,възпиташ дете без родители като му дадеш обич и възпитание ,нищо чудно и музикант,певец/а нали тя е в този бранш,пари не и липсват .Само че тя е от тези хора които дава единственно отпадъци в тоалетната и голяма любов към себе си.Нещо като детето Гронуй има една книга на Патрик Зюскинд -Парфюмът там героя е същият егоист живее единствено само себе си и собствените си удоволствия

    Коментиран от #28

  • 27 Кадир

    1 0 Отговор
    2 400 лв. чисто.
  • 28 За протокола

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Соваж бейби":

    Така е!
    Фондацията и можеше да подпомага и развитието на млади музиканти, да дава стипендии на даровити деца, поне, но и това не е направено.
    Единствената и цел е да продължава да популяризира песните и.
    След 20г никой няма да я помни и знае, докато видни дарители и благодетели отпреди повече от 100г все още се помнят и почитат.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дед Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "За протокола":

    Не пиши глупости без да знаеш. Лили Иванова от години дарява пари именно за сираци. Това, че ти не знаеш, или че не се пише, не значи , че не е така.
  • 32 Д.Б.

    0 0 Отговор
    Браво Лили ,ти си за пример !