Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 14:02 888 4

Редакторът на Vogue Едуард Енинфул обявен за най-влиятелния чернокож в Обединеното кралство

  • едуард енинфул-
  • редактор-
  • vogue-
  • най-влиятелен чернокож-
  • великобритания

Петдесет и една годишният Енинфул е първият чернокож, който заема ръководния пост в британското модно списание

Редакторът на Vogue Едуард Енинфул обявен за най-влиятелния чернокож в Обединеното кралство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Главният редактор на британското издание на Vogue Едуард Енинфул беше обявен за най-влиятелната чернокожа личност в Обединеното кралство, съобщи Би Би Си.

Енинфул е начело в годишния списък Пауърлист на Паурфул Мидиа, който отличава хора с африканско, африканско-карибско и афроамериканско наследство.

Вече 18-а година Едуард Енинфул насочва вниманието към чернокожите модели за подражание на младите хора.

Петдесет и една годишният Енинфул е първият чернокож, който заема ръководния пост в британското модно списание. По-рано през годината той обяви, че ще се оттегли, за да помогне за развитието на марката в световен мащаб и да се съсредоточи върху други проекти.

Едуард Енинфул сподели, че за него чест да бъде номер едно в списъка, който по думите му "насочва вниманието към чернокожи хора, които наистина преодоляват границите, които не се страхуват и отстояват позициите си по отношение на това какво означава да бъдеш наистина разнообразен в своите индустрии".

Роденият в Гана Енинфул се мести в Лондон още в ранна възраст заедно с родителите си и шестима братя и сестри. Като тийнейджър той е забелязан във влак и за кратко се изявява като модел.

Започва редакторската си кариера като моден директор на британското списание за младежка култура ай-Ди (i-D) на 18-годишна възраст, което го прави най-младия човек, назначен за редактор в голямо международно модно издание.

Пауърлист отличава мъже и жени от различни индустрии, включително бизнес, наука, технологии и изкуство.

Сред влиятелните чернокожи личности, които преди са били начело в списъка, са седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън и писателката Малори Блекман.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    9 0 Отговор
    "Чернокож"????? Ма как може такова нещо, бе? Ми, това не е политкоректно и е расистко!
    По-правилно е било да го наречете "английски афро-американец".
    Чернокож бил, моля ви се! Я го вижте човека, че е бял, рус, строен - типичен англичанин. Даже може и малко ариец да идва.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 123456

    0 0 Отговор
    Съвсем са западнали тия ...