Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 12:35 1 770 2

4 златни правила за щастлива и успешна връзка

  • връзки-
  • връка-
  • отношения-
  • любов-
  • щастие-
  • правила

Ето как да поддържаме отношенията с половинката прекрасни за дълго

4 златни правила за щастлива и успешна връзка - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото повече време прекарваме в една връзка, толкова повече започваме да гледаме на партньора си като на даденост и сме склонни да отдаваме по-малко грижи на интимните си отношения и близостта. Започваме да обръщаме повече внимание на кучето и да гушкаме по-често котката си. Нямаме търпение да се приберем у дома, да си сложим удобните чехли, развлечения анцуг и да се отдадем с пълна сила на социалните мрежи, докато очакваме доставчика на храна.

Как обаче се отразява това на здравето на връзката ни и на партньора ни, когато попаднем в подобна рутина? За да избегнем това, трябва да развием някои здравословни навици, що се отнася до прекрасни дълготрайни отношения.

Днес ви представяме 4 златни правила на щастливата връзка:

1. Хората имат нужда от признателност

Спомнете си защо се влюбихте в партньора си. Опитайте да направите списък с десетте най-добри черти на характера му, които са ви накарали да искате да сте с него на първо място. Полагайте съзнателни усилия да го оцените и да му правите комплименти. Дори прости домакински задачи, като вземане на храна за вечеря и изнасяне на боклука, могат да бъдат причина да покажете признателност.

2. Партньорите имат нужда от уважение

Двата най-лоши врагове на уважението са критиката и осъждането. Преди всичко друго, никога не ругайте половинката си публично или ще го загубите завинаги. Трябва да създадете безопасно, неосъждащо пространство за вашия човек, в противен случай той ще се затвори емоционално.

Хората не харесват дългия списък с оплаквания за себе си. Думите „ти“ и „защо“ ще изпратят любовника ви в режим на защита.

3. Партньорите често се чувстват емоционално ощетени

Емоциите могат да бъдат непосилни за някои хора, които са склонни да действат извън логиката. Половинката ви ще реагира с гняв, когато се сблъска с емоционално зареден партньор. Този механизъм за справяне е това, което използват, за да се опитат да получат контрол над емоциите, които не са им познати. Такъв тип хора са привлечени от човек, който може да им помогне да се докоснат повече до емоционалната си интелигентност.

4. Съкратете заявката

Опознайте себе си, като преброите колко думи трябва да кажете, за да изразите нуждите си от партньора, след което разделете това число на четири. Това е приблизително с колко думи хората могат да се справят в един звуков фрагмент, в противен случай съобщението ви ще бъде замаскирано в твърде много подробности. Упражнявайте се да слушате повече и да говорите по-малко.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    3 0 Отговор
    1.да е добър и наивен
    2.да е заможен
    3, да не се меши в личният им живод
    4.да е съгласен за всичко и неревенува

    Ето, това иска жената...
    Но след 5-10 год и това няма да е достатъчно и ще поиска да му прибере всичко и духне

    Коментиран от #2

  • 2 Пипиту

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    И да не се задържа много в къщиии