Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 16:32 1 191 3

Новият стар албум на Тейлър Суифт счупи 15-годишен рекорд на Спотифай

  • тейлър суифт-
  • албум-
  • нов албум-
  • 1989-
  • спотифай-
  • рекорд

"1989" е най-стриймваният албум на годината

Новият стар албум на Тейлър Суифт счупи 15-годишен рекорд на Спотифай - 1
Снимка: Shutterstock

Певицата Тейлър Суифт продължава да създава история, след като в постави нови рекорди в платформата Спотифай в петък, предаде ДПА/Пи Ей мидия.

Преиздаденият ѝ албум "1989", който излезе на пазара на 27 октомври, петък, се превърна в най-стриймвания албум в рамките на ден в Спотифай от началото на годината, обявиха оттам в социалната мрежа Туитър.

Суифт постави и еднодневен рекорд за най-стриймван изпълнител в 15-годишната платформа, информира БТА.

Албумът "1989" е новата версия на продукцията на Тейлър Суифт от 2014 г., която включва и хита "Shake It Off". Оригиналът е продаден в девет милиона копия в САЩ и спечели награда "Грами" за албум на годината.

Новата версия съдържа 13 песни от оригинала плюс пет неиздавани досега парчета.

Певицата презаписва ранните си албуми от 2021 г. насам, след продажбата на предишния ѝ лейбъл "Big Machine Records" на музикалния мениджър Скутър Браун. Така той се сдоби с правата върху творбите на Суифт, което му позволява да печели, като ги лицензира за използване в телевизионни предавания, реклами и филми. Тя не успя за откупи правата за продукциите си от Браун, с когото има сериозни спорове, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Страхотно
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Том Арая

    0 3 Отговор
    Првдпочитам блеенето на овцете,пред ""пеенето""на това недоразумение.