Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 11:45 1 700 2

Косатка беше изхвърлена на белгийски плаж

  • косатка-
  • загинала-
  • белгийски плаж-
  • северно море

Остава неясно защо морският бозайник се е насочил към брега

Косатка беше изхвърлена на белгийски плаж - 1
Снимка: Shutterstock

Косатка почина, след като бе изхвърлена на белгийски плаж на Северно море в неделя, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

В сутрешните часове животното било забелязано да плува по посока Франция, уточни агенция Белга. Следобед то било изхвърлено на брега на курорта Де Пан и скоро след това починало.

Опитите на екипажа на лодка от бреговата охрана да бъде насърчена косатката да се отправи навътре в морето били безуспешни. Остава неясно защо морският бозайник се е насочил към брега.

От Кралския белгийски институт за природни науки казаха за агенция Белга, че косатката изглеждала доста слаба, което би могло да е знак за влошено здраве. В понеделник ще бъде направена аутопсия на животното, уточниха от института.

Наблюденията на косатки в Северно море се смятат за необичайни. Миналия октомври друг екземпляр почина на брега на Северно море в Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    3 2 Отговор
    какво се чудят, знаят причината отдавна. Всички бозайници в морета и океани страдат от ниско честотните вълни, и на едните и другите. Атомните марини не прощават

    Коментиран от #2

  • 2 Друг от стадото

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "един от стадото":

    На бас, че виновно ще се окаже глобалното затопляне , причинено от човека.