Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 14:57 4 357 14

5 неудобни истини за семейния живот

  • брак-
  • връзка-
  • истина-
  • взаимоотношения-
  • отношения-
  • любов

Бракът не е никак лесна работа, но когато осъзнаем върху какво трябва да работим, нещата стават по-лесни

5 неудобни истини за семейния живот - 1
Снимка: Shutterstock

Когато срещнем човека, с когото искаме да споделим живота си и да градим семейство, в нас може да се появи желанието да узаконим връзката си, сключвайки брак. Напълно ни е ясно, че ще полагаме усилия и че невинаги всичко ще върви гладко. Или по-скоро смятаме, че знаем. Убеждаваме се, че имаме куп решения и стратегии, които ще ни помогнат да не се превръщаме в онези скучни брачни двойки, в които партньорите са заедно само по задължение. До момента, в който не осъзнаем някои неудобни истини за брака.

Вижте кои.

1. Понякога сексът ще се чувства като работа.

Това означава, че ще са необходими усилия за подхранване на страстта с партньора ви. Забързаното ежедневие и задълженията, свързани с него ще накарат спонтанността да се случва все по-рядко. В резултат на това, сексът става предвидим, планиран и по-малко романтичен, пише az-jenata.bg.

„Двойките трябва да работят върху това да поддържат нещата интересни, да останат верни, да се справят с медицински проблеми, които пречат на желанието или способностите, и да планират навреме, за да го направят“, споделя Ерин Париси, консултант по психично здраве и брачен терапевт.

Тя допълва още, че си струва двойката да общува открито и да поставя като приоритет сексуалния си живот, за да поддържа нещата здрави.

2. Понякога ще се доближите до това да „намразите“ партньора си

Особено по време на конфликт. Начинът, по който се справяте с конфликта, ще определи дали бракът ви ще се развива или ще страда.

3. Ще срещнете неразрешими проблеми

Не всички спорове завършват добре. Бракът ви кара да осъзнаете това ясно, защото вие и вашият партньор просто ще имате много спорове, големи и малки. Затова е важно да се признае, че не всеки проблем е разрешим.

Ако например имате един и същ проблем отново и отново без решение, това може да е един от онези неразрешими проблеми, споделят западни специалисти по връзките. Важно е да научите разликата между разрешими и неразрешими такива, защото неразрешимите проблеми ще трябва да се управляват по различен начин.

Например ако единият от вас е социална тип личност, докато другият не е, това няма да се промени. Ако някой от вас често забравя, разсеян е, тогава ядосването за нещата, които той забравя, няма да помогне. Според специалисти, когато спрете да се опитвате да разрешите неразрешимите неща и започнете да работите върху начините за управлението им, те ще спрат да изглеждат като проблеми.

4. Социалният ви живот ще се промени

Много двойки смятат, особено в началото на брака, че нищо няма да се промени с техните социални кръгове, но това просто не е възможно. Според западни специалисти не бива да ставаме отшелници, когато вече имаме сериозна половинка до себе си и да не се виждаме с други двойки или приятели. Но е важно да поставим брака си на първо място и да направим прекарването на качествено време насаме със съпруга/съпругата си приоритет, дори ако това означава да не включваме винаги другите. За жалост някой двойки използват срещите с приятели, като катализатор за брака си.

5. Вашият съпруг/а не сте вие

Колкото и да сте били заслепени по време на романтичния етап, в един момент се събуждате за суровата реалност, че сте сключили брак с друг човек. Този „друг“, колкото и мил/а, има различни мисли, чувства и мнения от вас. Той/тя може да вижда света по съвсем различен начин и това е добре. Способността да почиташ света на другия е ключова съставка за успешни взаимоотношения. Любимият ни човек не е продължение на нас самите. Той може да ни помага да израснем, да ни мотивира, подкрепя, но е отделен човек.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    26 7 Отговор
    Жената стана свръхкомерсиална, свръхнедоволна и свръхпретенциозна.

    Коментиран от #3, #5, #8, #13

  • 2 Роза

    19 5 Отговор
    Времената се промениха и много хора гледат на брака като на отживелица.Преди се считаше за голям успех едно младо момиче да се омъжи,но сега не е така.Много двойки си живеят с години "на съпружески начала" и когато отношенията им се влошат,се разделят.Може би това е по-добрия вариант ,отколкото цял живот да търпиш човек,чийто характер е несъвместим с твоя.Сложни неща и всеки ги решава по своему!

    Коментиран от #6

  • 3 Читател

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Абсолютно вярно в 90 процента
  • 4 Пич

    22 4 Отговор
    Живота въобще , е за силни хора , защото се раждате с издадена смъртна присъда , само не знаете датата на изпълнението и ! А живеете все едно ще е десет хиляди години , и ще имате време да поправите всички грешки , които сте допуснали , и вземете прошка от всички хора , които сте наранили. Но , особено в семейния живот нямате никаква сила , защото сте склонни да вдигнете бялото знаме , и да избягате , вместо да се борите за това , което сте обичали ! А собственото си шушумигарство представяте като сила , а глупостта си - като борбеност! Кого лъжете ?! Докато разберете , че лъжете себе си , идва време да умрете , или да умре този , с който мислите , че имате хиляди години , за да оправите живота си !!!
  • 5 ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Феминацистките на това я научиха...
  • 6 Нова

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Роза":

    Съжителството е до време. И кскво правим, ако искаме дете и минаване на следващо ниво? Моят дългогодишен съжителстващ приятел над 30 годишен, образован и работещ, например, много се зарадва на бременноста ми, защото не бил ялов, след което ми каза да го махам! Тогава разбираш, че си загубил години от живота си с грешния човек. При брак няма такива разминавания в намеренията. Хайде да се позабавляваме или хайде да градим живота си и бъдещвто заедно.

    Коментиран от #7, #9, #12

  • 7 Така е

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Нова":

    Когато подценяваш базовият опит на поколенията преди теб , и решаваш , че си модерен , и не робуваш на " глупави предразсъдъци " като брака ! Научила сте нещата по трудния начин. Но не се отчайвайте , спасявайте се от този , и си намерете свестен човек! Живота ви чака да го живеете , няма време за кършене на пръсти !
  • 8 Пипито

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    И всеее ривее за партии..Пък хич не мисли ..Мога ли сама да създавам и да давам това,което искам наготово?
  • 9 Рокоlоко

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нова":

    Ти като не си разбрала дотогава с какъв човек имаш работа позамисли се малко.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.