Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 19:52 2 453 10

4 ритуала за поддържане на страстта и интимността във връзката

  • ритуал-
  • интимност-
  • страст-
  • връзка

Психилогът Джон Готман разкрива няколко лесни, но много ефективни, начина за тази цел

4 ритуала за поддържане на страстта и интимността във връзката - 1
Снимкa: Shutterstock

На всички е ясно, че няма перфектни връзки - такива можем да видим само във филмите и в социалните мрежи. Но в реалния живот са нужния усилия и старание, за да съхраните това, което сте изградили с партньора си, пише flagman.bg.

Световноизвестният психилог Джон Готман разкрива няколко лесни, но много ефективни, начинa да поддържате страстта и интимността във връзката ви. Вижте кои са 4-те ритуала, които трябва да спазвате в името на хармонията във вашите отношения:

Правилото на шестсекундната целувка

Споделянето на целувка, която продължава поне 6 секунди, с партньора ви всеки ден увеличава шансовете ви за успешна и щастлива връзка. Това е времето, което е нужно, за да получите романтично усещане и чувство на свързаност с вашата половинка.

Планирайте си по една среща всяка седмица

Това, че сте заедно от по-дълго време не означава, че не трябва да ходите на срещи колкото се може по-често. Определете си един ден от седмицата, в който да излезете само двамата и се редувайте кой да организира всичко - мястото, събитието, времето.

Правилото на 20-секундната прегръдка

Още един начин да останете свързани с партньора си и да увеличите своето лично щастие, е да се прегръщате в продължение на 20 секунди. Гушкането освобождава "хормона на любовта" окситоцин, който създава усещане за доверие и свързаност. Проучвания също така са доказали неговата роля на "природен антидепресант".

Лягайте си по едно и също време и оставете телефоните настрана

Двойките, които имат разминаващи се навици за сън, минават през повече конфликти, правят по-малко секс и разговарят по-малко за проблемите си. Това да си лягате заедно и да избягвате разсейващите фактори естествено води до по-добра интимност.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офф..

    7 2 Отговор
    Страстта идва от нормален живот,нищо повече.Един як българин и една здрава българка правят нещата.Но сега модата е да си кекав и извратен..
  • 2 Никос

    7 0 Отговор
    Венчеее ах нетърпеливке,още няма дванадесет часа....гоуем мерак бре бре.
  • 3 един от стадото

    6 0 Отговор
    пак планирани работи. Ей, голям психолог. Отиваш на среща с жена си, чакаш, чакаш, накрая идва. Къде ходиш ма ей. Ми пуснаха турския сериал, докат говидя как са обичат ората в Анадола.. Виж ся, аре бегай по магазините ба си купуваш боклуци, ас ща чакам тук в кафенето. Друг случай. Ровиш с една тел сифона на банята и псуваш- ей ма..и женска. Идва женската и пита, Кво ровиш. Глей, пълно е с коса и косми от бръсначката, е отговора ти. И тогава идва разстрела. Ти кво искаш бе, да съм плешива като тебе ли
    Извинявам се, ако има засегнати. Сбор от два фейлетона е. Грешките са умишлени

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ехото...

    2 1 Отговор
    Не вярвайте на психолозите ! Тяхната работа не е да ви помогнат , тяхната работа е да ви вкарат в стадото ! Този е особено некадърен , защото ако всичко зависеше от секунди глупости , живота на всеки човек щеше да е цветя и рози !
  • 6 маста баста

    2 0 Отговор
    Чат GPT знае всичко че и пари не взима за разлика от психолога.
  • 7 ЗКПЧ на Великия вожд

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "един от стадото":

    Няма начин да НЕ послушаш съветите на един ортодоксален евреин, син на равин, практикуващ консервативен юдаизъм, женен за себеподобна еврейка (също психотерапевт), и с 2 провалени брака завършили с развод относно това, което трябва да спазваме за да имаме хармония в нашите отношения.
    Някакси антисемитско е!
  • 8 Табаков

    2 0 Отговор
    Това са различни отношения и възприятия. Жените и мъжете харесват различни неща. Да я каня ли по срещи или да се разхождаме заедно в парка,ама тя не обича печени и пържени меса,не харесва цигарен дим. Къде да я поканя? На изложба,може би. Ей такива ми ти работи. Обичайте се и си казвайте един на друг,кой какво иска.
  • 9 Идън

    2 0 Отговор
    Което бързо се пали- бързо догаря. Любовта не се измерва със страст. Страстта е съвсем друго нещо- нещо бурно и силно- но то не е по- силно или по- истинско и дълготрайно от онази, която стъпва леко и е тиха без да се стреми да изпепели всичко в своя пожар.Неправилно разрешените проблеми и острите конфликти , липсата на доверие и общи интереси означават, че няма любов и няма значение, че страстта си е там.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.