Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 10:05 2 333 0

Рецепта на деня: Традиционни мексикански енчилади

  • енчилада-
  • тортила-
  • кайма-
  • какво да сготвя-
  • мексиканска кухня

Царевични тортили с пълнеж от различни продукти

Рецепта на деня: Традиционни мексикански енчилади - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 грама телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 10 броя царевични тортили
  • 100 грама зелени люти чушки
  • 2 стръка зелен лук
  • 1/2 ч. маслини
  • 3 чаши настъргано сирене Чедър
  • рапично масло
  • сол
  • черен пипер
  • 700 мл доматен сос
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 2 с. л. брашно

Начин на приготвяне:

Запържете брашното в малко масло. Добавете доматения сос, бульона, сол и черен пипер.

Оставете соса да заври, след което намалете силата на котлона и оставете да къкри, за да се сгъсти.

Запържете лука, след това добавете и каймата. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте по-голямо количество масло и запържете леко тортилите в него. Целта е да омекнат, не бива да стават хрупкави. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се изцеди ненужната мазнина.

Разстелете малко от доматения сос в тавичка. Вземете една тортила, потопете я в соса, сложете малко от месото, зелен лук, маслини и люти чушки и завийте на руло. Сложете я в тавата и поръсете обилно с Чедър. Повторете това и с останалите тортили.

Полейте енчиладите с останалия сос и поръсете с още Чедър.

Печете около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, пише oshte.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА