Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 11:45 1 161 4

Кралският монетен двор пуска монета за юбилея на Джеймс Бонд

  • джеймс бонд-
  • агент 007-
  • 60-годишнина-
  • монета

Всяка монета от серията има различен дизайн, представящ конкретно десетилетие от кинематографичния път на Бонд

Кралският монетен двор пуска монета за юбилея на Джеймс Бонд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кралският монетен двор пусна нова серия колекционерски монети и монети в кюлчета, за да отбележи 60-ата годишнина на филмите за Джеймс Бонд.

Гамата 007 от Кралския монетен двор включва официални колекционерски монети и монети в кюлчета на Обединеното кралство.

Всяка монета от серията има различен дизайн, представящ конкретно десетилетие от кинематографичния път на Бонд. Първата монета, посветена на 60-те години на миналия век, изобразява Бонд на Шон Конъри в легендарния жироплан, Малката Нели, от You Live Only Twice. Фонът включва заглавията на филмите за Бонд от това десетилетие, заедно със стилизираното лого на 007 и класическия мотив на дулото на пистолета около периметъра на монетата, пише wionews.com, предава "Фокус".

Ребека Морган, директор на възпоменателните монети в Кралския монетен двор, заяви: "Джеймс Бонд е любимият таен агент на Великобритания, който пленява публиката повече от 60 години. Радваме се да разкрием нова гама от колекционерски монети, за да отпразнуваме пътуването на 007.“

Директорът на отдела за благородни метали в Кралския монетен двор, Андрю Дики, подчерта ексклузивния дизайн и прецизната изработка на гамата монети от кюлчета 007.

Налични в 1 унция (28,35 g) злато и 1 унция сребро, тези монети са изсечени според най-високите спецификации, въплъщавайки качеството и превъзходството, очаквани от водещ монетен двор. Дики изрази увереност, че тези монети ще се харесат на инвеститори, колекционери и нова аудитория, интересуваща се от трайната стойност на златото или среброто.

Възпоменателни или колекционерски монети с пробни покрития, известни със своята превъзходна изработка, острота и детайлност, са част от тази гама. Тези монети се секат поотделно до шест пъти при по-ниска скорост и натиск, за да се запазят по-фините детайли, и всяко парче се проверява за несъвършенства. Ограничените тиражни цифри допринасят за желаността на тези монети сред колекционерите.

За тези, които смятат благородните метали за инвестиция, монетите в кюлчета предлагат алтернатива. Налични в 1oz 999,9 чисто злато и 1oz 999 чисто сребро, тези монети позволяват на инвеститорите да закупят присъщата стойност на благородния метал. Включването на завладяващи дизайни и теми добавя колекционерски елемент към монетите в кюлчета.

Кюлчетата на Джеймс Бонд се предлагат в 1oz 999,9 чисто злато и 1oz 999 чисто сребро, като цените са базирани на цената на живия благороден метал в деня на покупката. Колекционерските монети се предлагат в златно доказателство, сребро доказателство и брилянтни нециркулирани издания, започващи от £14,50 (,08).


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Ереван

    2 1 Отговор
    Като нямат истински герои, пускат юбилейни монети за измислени такива.
  • 2 бай Ставри

    2 1 Отговор
    Ние пък ще пуснем юбилейна монета с Киро и Лена...с номинал 0 стотинки.
  • 3 Русофил

    1 0 Отговор
    В последния филм убиха героя Бонд. По-голяма глупост не можаха да направят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.