Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 14:47 937 2

Американски съд даде ход на дело срещу мъжа на Риана - A$AP Rocky

  • a$ap rocky-
  • риана-
  • мъж-
  • дело

Той ще бъде съден в Лос Анджелис по две обвинения за нападение с полуавтоматично оръжие

Американски съд даде ход на дело срещу мъжа на Риана - A$AP Rocky - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Рапърът A$AP Rocky, партньор на Риана и баща на двете ѝ деца, ще бъде съден в Лос Анджелис по две обвинения за нападение с полуавтоматично оръжие, съобщиха Ройтерс и АФП, цитирани от БТА.

Роки, чието рождено име е Раким Мейърс, е обвинен, че е насочил пистолет към друг хип-хоп певец - Теръл Ефрон, по време на свада, а след това стрелял два пъти при втори сблъсък. И двата инцидента са от 6 ноември 2021 г.

Според прокурорите Ефрон е имал малки наранявания.

Роки е арестуван във връзка с пререканието пет месеца по-късно, през април 2022 г., когато пристига на летището в Лос Анджелис с полет от Барбадос. Повдигнато му е обвинение през август същата година. Съдия в Лос Анджелис постанови сега, че прокурорите разполагат с достатъчно доказателства, за да пристъпят към съдебен процес по двете обвинения в нападение, включително, че Роки е използвал лично огнестрелно оръжие по време на въпросните инциденти.

Роденият в Харлем музикант, който остава на свобода под гаранция, не се е признал за виновен по делото. Адвокатът му Джо Такопина каза в съда, че прокурорите не са представили достатъчно доказателства за стрелба и разчитат на различни видеозаписи от охранителни камери и свидетелски показания, които не са убедителни. Защитата също така поставя под въпрос достоверността на показанията на Ефрон, че според него лявата му ръка е била одраскана по време на стрелбата.

Ефрон, който се е изявявал под сценичния псевдоним Ейсап Рели в хип-хоп колектив, в който някога са участвали и двамата с Роки, също така е подал граждански иск срещу бившия си колега.

Първият и вторият студиен албум на A$AP Rocky - Long.Live.A$AP и Long.Last.A$AP, дебютират под номер 1 в класацията на Billboard 200 съответно през 2013 г. и 2015 г. Третият му албум - Testing, издаден през 2018 г., достигна пето място.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Тоя кво се направил като принцеса Лея?