Last news in Fakti

16 Април, 2024 13:29 1 066 4

Осъдиха оръжейничката на филма "Ръжда" с Алек Болдуин на 18 месеца затвор

  • съд-
  • дело-
  • оръжейник-
  • оръжия-
  • алек болдуин-
  • ръжда-
  • филм-
  • затвор

Хана Гутиерес-Рийд получи ефективна присъда за убийство по непредпазливост

Осъдиха оръжейничката на филма "Ръжда" с Алек Болдуин на 18 месеца затвор - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Отговарящата за оръжията във фаталния филм "Ръжда" (Rust) Хана Гутиерес-Рийд бе осъдена на 18 месеца затвор заради завършилия фатално инцидент на снимачната площадка преди близо три години, съобщиха осведомителните агенции. Тогава по време на репетиция за снимки актьорът Алек Болдуин простреля фатално операторката Халина Хътчинс, припомня в. Сега.

Максималната присъда бе постановена по време на изслушване в понеделник. Разплакани членове на семейството и приятели на загиналата изказаха своите мнения, включващи призиви за справедливост и наказание, което да въведе по-голяма отговорност на снимачните площадки.

Присъдата срещу Гутиерес-Рийд бе произнесена от съдия Мери Марлоу Сомър от щата Ню Мексико. Тя заяви, че по-малка от максималната присъда не би била подходяща, като се има предвид, че непредпазливостта на оръжейничката е равносилна на тежко престъпление.

"Вие бяхте оръжейничката - тази, която стоеше между безопасното оръжие и оръжието, което може да убие някого", каза съдията на подсъдимата. "Вие единствена превърнахте безопасното в смъртоносно оръжие. Ако не бяхте вие, г-жа Хътчинс щеше да е жива, един съпруг щеше да има жена, а едно малко момче щеше да има майка", гласяха суровите думи на съдията.

Хана Гутиерес-Рийд беше призната за виновна през март от съдебните заседатели по обвинение в убийство по непредпазливост. Прокурорите са на мнение, че по невнимание тя е внесла бойни патрони на снимачната площадка на уестърна "Ръжда", което е било изрично забранено, и че не е спазила основни протоколи за безопасност на оръжията.

Гутиерес-Рийд по-рано пледира за по-лека присъда, като заяви пред съдията, че не е чудовище, каквото я изкарват хората, и че се е опитала да направи всичко възможно на снимачната площадка, въпреки че не е разполагала с "необходимото време, ресурси и персонал". Молбата ѝ бе отхвърлена.

Оръжейничката е на 27 години, а по време на инцидента е на 24, с минимален опит в киното. "Ръжда" е вторият ѝ филм като отговорник по оръжията. Нейният доведен баща, 81-годишният Тел Рийд, е прочут холивудски стрелец, каскадьор и филмов консултант по оръжията, подготвял актьори като Брад Пит и Ръсел Кроу за стрелба в кадър.

При фаталния инцидент Алек Болдуин, главен актьор и копродуцент на "Ръжда", насочва пистолет към Халина Хъчинс по време на репетиция преди заснемането на кадри на снимачната площадка край Санта Фе през октомври 2021 г. Тогава револверът произвежда изстрел, убивайки операторката и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Болдуин не се призна за виновен по обвинение в непредумишлено убийство. Той твърди, че не е натискал спусъка на пистолета, произвел фаталния изстрел, а единствено натиснал и пуснал чукчето на ударника, следвайки инструкциите на Хътчинс, която подреждала кадъра. Съдебният процес срещу него е насрочен за юли в съда в Санта Фе, припомня АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може

    6 2 Отговор
    ли на такова младо момиче да поверят такава отговорност ?
  • 2 Ако някой може да ми обесни

    6 1 Отговор
    Как по време на снимки се вкарват бойни муниции а не само обикновен реквизит

    Било непредпазливост
    Това си е чист умисъл

    Следя случая отначало и немога да си обесня как това може да се случи без умисъл
  • 3 Хахаха

    7 2 Отговор
    Тия идиоти верно ли ползват бойни оръжия по време на снимки????
    Да са чували за реплики?
    С и въпросният болдуин - колко трябва да си тъп да насочиш пистолет, който не си проверил лично ти срещу човек, и да натиснеш спусъка???
  • 4 Хорейшио

    6 1 Отговор
    А богатото еврейче Болдуин, макар, че беше продуцент и лично е наел въпросното неопитно момиче и лично е натиснал спусъка, засега остава между капките.